19-12-2024 08:00 Rubriek: Review
Dat ik fan ben van Donna Hay en dat ik heel graag uit haar boeken kook is bekend. Toch vind ik het iedere keer als er een nieuw boek van haar hand verschijnt weer een beetje spannend.
Zou het weer zo'n fijn boek zijn?
Too Easy verscheen onlangs en opnieuw is het een dikke hit wat mij betreft. Ben je een thuiskok die van uitdaging, technieken en lange kooksessies houdt, dan kun je deze overslaan. Maar voor iedereen die lekker wil eten, maar niet de skills, de tijd of de zin heeft om een goede thuisschef te worden is dit een fantastisch boek vol met ongecompliceerd lekkers. En wie houdt er nou niet af en toe van snel, lekker én makkelijk?
Spoilers: de inhoud
We beginnen met een lesje goed voorraadbeheer. De basisbenodigheden voor een goede maaltijd die je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben. Denk aan pasta, rijst, tomaten in blik, olie en azijn etcetera. In de koelkast zou standaard onder andere citroen, kaas, yoghurt en boter aanwezig moeten zijn. In je vriezer zou altijd een voorraad ijs, bevroren fruit en bladerdeeg moeten liggen en om te kunnen bakken natuurlijk altijd suiker, meel, honing en noten. Heb je de basis in huis, dan hoef je alleen wat verse dingen toe te voegen en dan heb je een goede maaltijd zonder al te veel moeite.
Hay laat in een aantal hoofdstukken met recepten zien wat je allemaal kunt met deze basis. Sneller dan takeaway, Snelle versies van klassiekers, Recepten voor je Airfryer, Eenpansgerechten en nog veel meer. Alles gericht op snel en makkelijk maar vooral ook op: lekker.
Ik testte een aantal recepten uit het boek. Hier lees je wat ik ervan vond:
- Pasta met tonijn, rucola en citroen;
- Galette met kaas en bloemkool;
- Gekaramelliseerde tomatenspaghetti.
Wil je zelf wat recepten testen voordat je het boek koopt dan kun je aan de slag met één van deze toppers:
Donna Hay heeft een talent voor het combineren van basisingrediënten op een manier die gerechten interessant en smakelijk maakt zonder dat het te ingewikkeld wordt. De recepten zijn ook uitstekend geschikt voor beginnende koks, aangezien ze voorzien zijn van duidelijke instructies en gebruik maken van toegankelijke technieken en ingrediënten.
Dat de recepten van Donna Hay kloppen daar durf ik zo langzamerhand blind mijn handen voor in het vuur te steken. De smaken zijn altijd goed in balans en ik heb haar nog nooit op een foutje of een onzorgvuldigheidje kunnen betrappen. Altijd goed, altijd lekker.
Nog even een aparte shoutout aan de fotograaf, Con Poulos, die zijn vak verstaat en het boek heeft voorzien van fantastische foto's waar het water je van in de mond loopt.
Conclusie
Dit boek kun je met een gerust hart kopen voor jezelf maar zeker ook voor anderen. Iedereen die van lekker eten houdt en met weinig moeite en tijd toch lekker wil koken is blij met dit boek. Gegarandeerd!
Bekijk het inkijkexemplaar op Bol.com: