Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Winter

Diana Henry

Verschijning: 15-10-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Winter

Uit: Winter

11-12-2024 08:00 Rubriek: Review

Winter coverWinter van de Britse chef-kok en schrijfster Diana Henry is een liefdevolle ode aan het koude seizoen, waarin comfort, warmte en smaakvolle gerechten centraal staan. Niet mijn seizoen moet ik eerlijk zeggen. Ik heb echt een hekel aan kou maar de winterse keuken is wel aan mij besteed.

Het boek is een verzameling van 120 recepten die perfect passen bij de gezelligheid van de wintermaanden: van hartige stoofschotels tot rijke desserts en verwarmende drankjes.

Spoilers: de inhoud

Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken die de variëteit aan smaken en texturen die het winterseizoen biedt, mooi weerspiegelen. De hoofdstukken zijn onderverdeeld op basis van verschillende ingrediënten, zoals Aardse geneugten (pompoenen, bonen en linzen), Een paradijs vol fruit (appels, peren en kweeperen) & De kleur paars (pruimen en vijgen). Een overvloed aan recepten die goed passen bij een koude, donkere dag.

Henry legt in haar recepten de nadruk op rijke smaken, lange(re) kooktijden en stevige ingrediënten, maar ook op eenvoud. Veel gerechten kunnen worden klaargemaakt met een paar basisingrediënten, waardoor het boek toegankelijk is voor zowel ervaren thuiskoks als beginners.

Ik testkookte de gratin van ham en gerookte schelvis en de risotto met gerookte schelvis en prei. Beiden hele goede recepten die vrij eenvoudig te maken zijn. Wil je - voordat je het boek eventueel aanschaft - wat recepten uitproberen, dan kun je aan de slag met:

Duik om een druilerige zondagmiddag lekker de keuken en oordeel zelf of dit een boek voor je is. 

Cookboogle's visie

Winter van Diana Henry is een prachtig kookboek dat de essentie van het seizoen op smaakvolle wijze vangt. Het boek is een aanrader voor iedereen die houdt van koken met de seizoenen en op zoek is naar recepten die zowel troostrijk als verrassend zijn. De mooie fotografie, de prachtige verhalen en het persoonlijke tintje maken het niet alleen een kookboek, maar ook een plezierige leeservaring. Dit kookboek zal zeker niet alleen in de wintermaanden uit de kast komen, maar het biedt het hele jaar door inspiratie voor stevige, smaakvolle gerechten.

Voor wie is dit boek?

Een absolute aanrader voor de thuiskok die op zoek is naar warmte en creativiteit in de keuken!

Titel: Winter 
Auteur: Diana Henry
Uitgever: Kosmos
Prijs: 29,99 Euro

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: In wodka gestoofde vijgen en pruimen met kardemomroom →

De vijgen en pruimen worden gestoofd in wodka, waardoor hun smaak intensiever wordt. De kardemomroom voegt een warme, romige toets toe, wat dit gerecht tot een verwarmend winterdessert maakt.

Recept: Omgekeerde pecan-perentaart met cranberry's →

Deze verwarmende taart heeft een rijke vulling van peren en pecannoten. Perfect voor koude winterdagen, met een geur die de gezelligheid van het seizoen oproept.

Recept: Uien-cidersoep met smeltende camembert →

Cider is een zeer ondergewaardeerd drankje. In dit recept is het verwerkt in Franse uiensoep!

Getest: Risotto met gerookte schelvis en prei →

Een totaal nieuwe twist aan risotto. Verrassend lekker!

Getest: Gratin van ham en gerookte schelvis →

Warme winterkost: gratin met ham en gerookte schelvis.

Alle blogs in de rubriek Review [50]

Recensie: Too Easy →

19-12-2024 Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Lekker Hollands →

05-12-2024 Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [59] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Lijstjes [1] →