Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Too easy

Donna Hay

Verschijning: 07-11-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui

Uit: Too easy
Een cadeautje van: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

17-12-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Gebraden kip

Ingrediënten:

  • 95 g dijonmosterd
  • 1,5 eetlepel honing
  • 12 kleine salieblaadjes, extra
  • hele kip van 1,8 kg, ruggengraat verwijderd, gehalveerd
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 kg uien (ongeveer 6), in ringen
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 250 ml goede kippenbouillon
  • 2 takjes salie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe voor de gekaramelliseerde uien de uien en olie in een grote, diepe, ovenbestendige braadpan en bak 10-12 minuten op matig vuur, of tot ze zacht en bruin worden. Schenk de bouillon erbij, voeg de salie toe en verwarm tot de bouillon kookt.

Roer de mosterd en honing door elkaar en smeer de kip in met dit mengsel. Leg de extra salieblaadjes erop.

Leg de kip op de gekaramelliseerde uien, bestrooi met zout en peper en schuif in de oven. Braad 40-45 minuten, of tot de kip gaar is. Heb je een kleine kip, check dan na 35 minuten even of hij gaar is. Heb je een hele grote, dan kan het wel 55 minuten duren.

Snijd de kip in stukken dien op met de ui en het vocht uit de pan.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, gevogelte

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Alle blogs in de rubriek Recept [95]

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Recept: Griekse yoghurtijs uit de Ninja Creami →

30-05-2025 Heerlijk romig ijs, zonder ei, uit de Ninja Creami

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →