Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Bij Meera aan tafel

Meera Sodha

Verschijning: 31-10-2024

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Broccoli Spaghetti

Uit: Bij Meera aan tafel

02-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Zhoug (of Zhug) is een groene chilisaus die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt. De zhoug in dit recept is gemaakt van groene jalapeño's, peterselie, koriander, komijn, kardemom en olijfolie. Dat vermaal je tot een lekker prutje. 

Broccoli spaghetti

De broccoli vermaal je in de keukenmachine. Vervolgens bak je dat in een ruime koekenpan en voeg je de zhoug en de (gekookte) spaghetti toe. Dit hussel je goed door elkaar. Breng het vervolgens op smaak met zout, peper en citroensap en nassen maar. Lekker, gezond en smaakvol. Een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Dit recept leent zich daarnaast uitstekend voor allerlei variaties en experimenten. Je moet alleen wel beschikken over een keukenmachine om de broccoli in te kunnen vermalen en een hakmolentje (of vijzel) om de zhoug te kunnen maken.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Bij Meera aan Tafel →

Eten met de seizoenen, zonder vlees maar bomvol smaak.

Getest: Sperziebonen uit Sichuan met tofoegehakt →

Zo had ik sperzieboontjes nog nooit gegeten. Heel erg lekker!

Getest: Noedels met spruitjes, chilisaus en pinda's →

Een bijzondere combinatie: spruitjes met Oosterse smaken en geserveerd met noedels

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →