02-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Zhoug (of Zhug) is een groene chilisaus die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt. De zhoug in dit recept is gemaakt van groene jalapeño's, peterselie, koriander, komijn, kardemom en olijfolie. Dat vermaal je tot een lekker prutje.

De broccoli vermaal je in de keukenmachine. Vervolgens bak je dat in een ruime koekenpan en voeg je de zhoug en de (gekookte) spaghetti toe. Dit hussel je goed door elkaar. Breng het vervolgens op smaak met zout, peper en citroensap en nassen maar. Lekker, gezond en smaakvol. Een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Dit recept leent zich daarnaast uitstekend voor allerlei variaties en experimenten. Je moet alleen wel beschikken over een keukenmachine om de broccoli in te kunnen vermalen en een hakmolentje (of vijzel) om de zhoug te kunnen maken.
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: hoofdgerecht, warm