Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Bij Meera aan tafel

Meera Sodha

Verschijning: 31-10-2024

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Bij Meera aan Tafel

Uit: Bij Meera aan tafel

05-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Review

Bij Meera aan tafel'Bij Meera aan tafel' is de vierde titel van Meera Sodha die in het Nederlands verscheen bij Fontaine Uitgevers.

Een boek met maar liefst 3 inhoudsopgaven en dat is me toch handig! Eentje met de alle recepten ingedeeld naar seizoen, eentje met een alternatieve inhoud ('snel', uit één pan, curry's) en eentje naar soort gerecht. Makkelijk zoeken dus.

De auteur Meera Sodha

Meera Sodha heeft een moeilijke tijd gehad. Ze was haar liefde voor eten kwijt en dat is voor een kookboekauteur natuurlijk vreselijk. Ze had altijd voornamelijk gekookt voor haar werk en niet voor haar plezier en toen ze door omstandigheden weer lekker zelf thuis de keuken in dook, herontdekte ze haar liefde voor eten en dan met name de avondmaaltijd.

Het boek Bij Meera aan Tafel

Het resultaat is een boek vol met gerechten waarmee je daadwerkelijk het gevoel krijgt aan te schuiven aan Meera's tafel. Het boek straalt ontspanning uit en vooral: genieten van heerlijke gerechten zonder dat je daarvoor uren en uren in de keuken staat te zweten. Gerechten zonder veel opsmuk, zoals ze ook gewoon bij jou op tafel komen te staan. Echt dus en daar houd ik erg van. 

De foto's zijn prachtig en ook realistisch. Het ziet er haalbaar uit. Soms is het lastig om drie dingen te vinden in een boek die je zou willen maken, in dit boek was dat geen enkel probleem. Sterker nog: ik zou bijna alles uit dit boek wel willen maken. Voor mijn recensie heb ik me beperkt tot drie gerechten: de broccolispaghetti met zhoug, de noedels met spruitjes, chilissaus en pinda's en de Sperziebonen uit Sichuan met tofoegehakt. Alle drie lekker, makkelijk en anders dan anders. Voor twee van de drie gerechten had ik wel een keukenmachine nodig. Koop je dit boek, haal het ding dan achter uit je kast vandaan, stof 'm af en geef 'm een plekje op je aanrecht. 

Daarnaast ga ik me de komende tijd aan de hand van maar liefst 11 recepten met aubergine nog eens goed verdiepen in de aubergine. Hoe krijg je die nou echt lekker? Ik ben benieuwd of het me gaat lukken aan de hand van Meera's recepten. 

Conclusie

De woorden die bij mij opkomen na het doorlezen/bladeren en koken uit dit boek zijn: anders, verrassend, lekker en haalbaar. Ik denk dat iedereen met een beetje een avontuurlijke geest goed uit de voeten zal kunnen met de recepten van Meera Sodha. Echt eentje voor op je verlanglijstje dus. 

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Sperziebonen uit Sichuan met tofoegehakt →

Zo had ik sperzieboontjes nog nooit gegeten. Heel erg lekker!

Getest: Noedels met spruitjes, chilisaus en pinda's →

Een bijzondere combinatie: spruitjes met Oosterse smaken en geserveerd met noedels

Getest: Broccoli Spaghetti →

Een recept dat je als leidraad en niet als stelregel kunt gebruiken.

Alle blogs in de rubriek Review [64]

Recensie: Hokkaido →

25-05-2025 Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

15-05-2025 Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

04-05-2025 Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →