Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Bij Meera aan tafel

Meera Sodha

Verschijning: 31-10-2024

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Noedels met spruitjes, chilisaus en pinda's

Uit: Bij Meera aan tafel

03-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest

In dit gerecht snijd je de spruitjes in smalle reepjes. Als je een keukenmachine met een schaaf hebt dan kun je die daarvoor gebruiken, maar ik vond het wel een lekker rustgevend klusje om het met de hand te doen. Het duurt daardoor natuurlijk wel wat langer.

Noedels met spruitjes chilisaus en pinda's

Met allerlei lekkers (o.a. chiliolie, sesamolie, pinda's) maak je vervolgens eerst een saus. Vervolgens bak je de spruitjes en voeg je gekookte noedels en de saus toe. Lekker doorwarmen en klaar is Klara. 

We hadden veel over dus de volgende dag hadden we nog een lekkere warme lunch. Ik heb er toen nog een scheutje ketjap doorheen gedaan. Dat maakte 'm iets smeuïger. Makkelijk en heerlijk!

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Bij Meera aan Tafel →

Eten met de seizoenen, zonder vlees maar bomvol smaak.

Getest: Sperziebonen uit Sichuan met tofoegehakt →

Zo had ik sperzieboontjes nog nooit gegeten. Heel erg lekker!

Getest: Broccoli Spaghetti →

Een recept dat je als leidraad en niet als stelregel kunt gebruiken.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer