Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Bij Meera aan tafel

Meera Sodha

Verschijning: 31-10-2024

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Sperziebonen uit Sichuan met tofoegehakt

Uit: Bij Meera aan tafel

04-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Hoe vaak komt het nou voor dat je echt iets nieuws proeft? Als je, zoals ik, de 50 bent gepasseerd en je je halve leven al van lekker eten en koken houdt niet zo heel vaak meer. In dit recept worden de sperziebonen soort van gefrituurd in olie en eet je ze gerimpeld en een beetje geblakerd. En dat had ik nog nooit eerder gegeten op deze manier. Superlekker!

Sperziebonen

De volgende keer laat ik ze nog iets langer blakeren. Ik durfde het de eerste keer niet te hard te laten gaan, maar het is zo lekker dat ik hier nog een keer wat verder mee ga experimenteren. 

De boontjes eet je in dit recept met een paddenstoelen/tofu gehakt en in een heerlijk sausje. Beetje jasmijnrijst maakt het helemaal af. Toprecept! Voor het paddenstoelen/tofu gehakt heb je wel een keukenmachine nodig. 

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Bij Meera aan Tafel →

Eten met de seizoenen, zonder vlees maar bomvol smaak.

Getest: Noedels met spruitjes, chilisaus en pinda's →

Een bijzondere combinatie: spruitjes met Oosterse smaken en geserveerd met noedels

Getest: Broccoli Spaghetti →

Een recept dat je als leidraad en niet als stelregel kunt gebruiken.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.