Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Zelf taco's maken

18-04-2024 07:25 naar notities Rubriek: Recept

Taco's zijn niets meer en niets minder dan gevouwen maïstortilla's en het is heel leuk om ze zelf te maken. Een tacopers is handig, maar beslist niet persé nodig. 

  • 150 gram tarwebloem
  • 150 gram fijn maïsmeel
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 scheutje zonnebloemolie

Zelf taco's maken

Werkwijze:

  1. Meng de beide soorten meel met elkaar
  2. Voeg het water toe en kneed het geheel tot een soepel, elastisch deeg. Voeg wat water toe als het deeg te droog of te plakkerig blijft
  3. Verdeel het deeg in 10 kleine bolletjes
  4. Rol de 10 bolletjes uit tot 10 ronde taco's. Dit kan met een deegroller, tussen twee (zware) pannen of gebruik een tacopers. Vergeet niet om bakpapier te geruiken, want anders plakt het deeg aan je pers of deegroller

Doe een paar drupjes zonnebloemolie in een anti aanbakpan en bak de taco's aan beide kanten even aan. Vulling erop, dubbelvouwen en klaar!

Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, tussendoortje, snack, vegetarisch

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.