Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Fondant-aardappelen

22-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Ingrediënten:

  • reken ongeveer 3 flinke aardappelen per persoon (kies vastkokers)
  • ongeveer een liter bouillon (bij voorkeur kippen- of groentebouillon)
  • klontje boter
  • een koekenpan met een deksel 

Fondant Aardappelen

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen, spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier
  2. Snijd de aardappelen in plakken van ongeer 2 cm
  3. Smeld de boter in de koekenpan en bak de de aardappelen hierin even stevig aan. Ze mogen mooi goudbruin worden
  4. Blus af met de bouillon en giet zoveel bouillon in de pan dat er ongeveer een centimeter instaat. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de aardappelen drie kwartier tot een uurtje rustig pruttelen.
  5. Giet er een beetje bouillon bij als de aardappelen droog dreigen te gaan staan.

Heerlijk bij onder andere asperges.

Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, vegetarisch, warm

Alle blogs in de rubriek Recept [58]

Recept: Snackbrownie →

18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

16-12-2024 Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Lijstjes [1] →