22-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Ingrediënten:
- reken ongeveer 3 flinke aardappelen per persoon (kies vastkokers)
- ongeveer een liter bouillon (bij voorkeur kippen- of groentebouillon)
- klontje boter
- een koekenpan met een deksel
Bereiding:
- Schil de aardappelen, spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier
- Snijd de aardappelen in plakken van ongeer 2 cm
- Smeld de boter in de koekenpan en bak de de aardappelen hierin even stevig aan. Ze mogen mooi goudbruin worden
- Blus af met de bouillon en giet zoveel bouillon in de pan dat er ongeveer een centimeter instaat. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de aardappelen drie kwartier tot een uurtje rustig pruttelen.
- Giet er een beetje bouillon bij als de aardappelen droog dreigen te gaan staan.
Heerlijk bij onder andere asperges.
Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, vegetarisch, warm