Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Fondant-aardappelen

22-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Ingrediënten:

  • reken ongeveer 3 flinke aardappelen per persoon (kies vastkokers)
  • ongeveer een liter bouillon (bij voorkeur kippen- of groentebouillon)
  • klontje boter
  • een koekenpan met een deksel 

Fondant Aardappelen

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen, spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier
  2. Snijd de aardappelen in plakken van ongeer 2 cm
  3. Smeld de boter in de koekenpan en bak de de aardappelen hierin even stevig aan. Ze mogen mooi goudbruin worden
  4. Blus af met de bouillon en giet zoveel bouillon in de pan dat er ongeveer een centimeter instaat. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de aardappelen drie kwartier tot een uurtje rustig pruttelen.
  5. Giet er een beetje bouillon bij als de aardappelen droog dreigen te gaan staan.

Heerlijk bij onder andere asperges.

Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, vegetarisch, warm

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →