Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Makkelijk Tropisch Perziktoetje

29-06-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4/5 personen

perziktoetje

Ingrediënten:

  • 4 grote rijpe perziken of 5/6 wat kleinere
  • 50 ml melk
  • 1 el boter
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 32 gram vanillesuiker (= 4 zakjes)
  • klein scheutje rum (kan ook zonder)
  • 1 blaadjes gelatine (als je puree erg dun is 2 blaadjes gebruiken)
  • handje pistachenootjes (grof verkruimelen)
  • slagroom

Schil de perziken, snijd ze in grove stukken (verwijder pitten) en pureer ze in een blender samen met de melk. Week de blaadjes gelatine in koud water. 

Doe de boter in een pannetje en laat rustig smelten. Voeg suiker, vanillesuiker, rum en de perzikpuree toe en breng roerend aan de kook. Laat al roerend 3 minuten zachtje pruttelen. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de hete puree. Roer door totdat de gelatine geheel is opgelost. Laat het vervolgens afkoelen.

Verdeel de puree over een paar mooie glazen en spuit er slagroom op. Garneer met een blaadje munt en wat kruimels pistachenootjes.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →