Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Makkelijk Tropisch Perziktoetje

29-06-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4/5 personen

perziktoetje

Ingrediënten:

  • 4 grote rijpe perziken of 5/6 wat kleinere
  • 50 ml melk
  • 1 el boter
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 32 gram vanillesuiker (= 4 zakjes)
  • klein scheutje rum (kan ook zonder)
  • 1 blaadjes gelatine (als je puree erg dun is 2 blaadjes gebruiken)
  • handje pistachenootjes (grof verkruimelen)
  • slagroom

Schil de perziken, snijd ze in grove stukken (verwijder pitten) en pureer ze in een blender samen met de melk. Week de blaadjes gelatine in koud water. 

Doe de boter in een pannetje en laat rustig smelten. Voeg suiker, vanillesuiker, rum en de perzikpuree toe en breng roerend aan de kook. Laat al roerend 3 minuten zachtje pruttelen. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de hete puree. Roer door totdat de gelatine geheel is opgelost. Laat het vervolgens afkoelen.

Verdeel de puree over een paar mooie glazen en spuit er slagroom op. Garneer met een blaadje munt en wat kruimels pistachenootjes.

Alle blogs in de rubriek Recept [94]

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Recept: Griekse yoghurtijs uit de Ninja Creami →

30-05-2025 Heerlijk romig ijs, zonder ei, uit de Ninja Creami

Recept: Boters met een smaakje →

18-05-2025 Een aantal van de favoriete boters van de auteur van Hokkaido

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?