Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Pasta met gegratineerde tomaatjes

22-07-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Gegratineerde tomaatjes

Ingrediënten:

  • 2 grote of 4 kleine ansjovisjes
  • ongeveer 40 kerstomaatjes
  • 50 gram panko
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • ongeveer een theelepel tijm
  • ongeveer een theelepel majoraan
  • 25 gram kappertjes
  • voor 4 personen pasta (ongeveer 400 gram)
  • zout & peper
  • olijfolie
  • verse basilicum

Bereiding:

Hak je ansjovisjes fijn, halveer de kerstomaatjes, rasp de Parmezaanse kaas en hak de kappertjes en de teentjes knoflook fijn.

Verwarm je oven voor op 200 ℃. Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Doe de tomaten in de ingevette schaal. Meng de panko met de Parmezaanse kaas, knoflook, tijm, majoraan, kappertjes en ansjovissen in een kom. Doe er naar smaak zout en peper bij. 

Verdeel het mengsel over de tomaatjes en druppel er wat olijfolie over.

Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. Kook intussen de pasta (ik gebruikte penne). Is na 15 minuten de panko nog niet mooi bruin en knapperig, dan kun je je grill er even bij aanzetten. Blijf er dan wel bij, want het kan daarna snel gaan.

Doe de gekookte pasta in een schaal en schep de tomaatjes er overheen. Garneer met wat blaadjes verse basilicum en eventueel nog met wat extra Parmezaanse kaas.

 

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.