23-07-2024 19:45 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram tagliatelle
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- Zout & peper
- Scheut olijfolie
- 1 el bloem
- 200 gram doperwten
- 60 gram Parmezaanse kaas
- 30 gram Pecorino
- 1 el mosterd
Bereidingswijze
Kook de pasta. Maak intussen de paddenstoelen schoon met een borsteltje en snijd ze in grove stukken.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of gebruik een wok. Bak de paddenstoelen een paar minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerend even een paar minuten mee. Giet dan beetje bij beetje al roerend de melk erbij tot er een mooi gebonden geheel ontstaat. Breng dit aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken.
Doe de doperwten erbij en kook het geheel nog een minuut of 5 op rustig vuur. Doe dan de helft van de Parmezaanse kaas, alle pecorino en de mosterd erbij. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Meng de pasta door de saus, warm nog even goed door en verdeel het vervolgens over de borden. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover en serveer.
Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm