Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Pasta met paddenstoelen en kaassaus

23-07-2024 19:45 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

pasta met paddenstoelen en kaassaus

Ingrediënten

  • 400 gram tagliatelle
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • Zout & peper
  • Scheut olijfolie
  • 1 el bloem
  • 200 gram doperwten
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram Pecorino
  • 1 el mosterd

Bereidingswijze

Kook de pasta. Maak intussen de paddenstoelen schoon met een borsteltje en snijd ze in grove stukken. 

Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of gebruik een wok. Bak de paddenstoelen een paar minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerend even een paar minuten mee. Giet dan beetje bij beetje al roerend de melk erbij tot er een mooi gebonden geheel ontstaat. Breng dit aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken.

Doe de doperwten erbij en kook het geheel nog een minuut of 5 op rustig vuur. Doe dan de helft van de Parmezaanse kaas, alle pecorino en de mosterd erbij. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. 

Meng de pasta door de saus, warm nog even goed door en verdeel het vervolgens over de borden. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover en serveer.

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →