Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Klassieke mosselen

27-07-2024 19:45 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Mosselen

Ingrediënten:

  • 4 kilo mosselen (een kilo per persoon, hoofdgerecht)
  • flesje bier of flink glas witte wijn
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 prei (in ringen)
  • 1 winterwortel (in kleine blokjes)
  • klontje boter
  • scheutje olijfolie

Bereiden:

Spoel de mosselen af met koud water. Gooi de mosselen die niet sluiten als je er een tikje op geeft en de mosselschelpen die stuk zijn weg. 

Pak je allergrootste pan (voor 4 kilo mosselen heb je ruimte nodig!) smelt de boter en doe de olie erbij. Verhit dit. Fruit het uitje en de knoflook even aan. Voeg de blokjes wortel en de prei toe en zet even lekker aan. 

Doe de mosselen in de pan, giet het bier of de wijn erbij en breng aan de kook. Als het kookt zet je het vuur laag, doe je de deksel op de pan en laat je het een minuut of 5/6 lekker pruttelen.

Als de schelpen mooi wijd openstaan zijn ze klaar. Zet de pan op tafel en enjoy!

Meestal eet ik er stokbrood met kruidenboter bij. Soms een eenvoudige groente- of aardappelsalade.

 

Alle blogs in de rubriek Recept [58]

Recept: Snackbrownie →

18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

16-12-2024 Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.