Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Klassieke mosselen

27-07-2024 19:45 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Mosselen

Ingrediënten:

  • 4 kilo mosselen (een kilo per persoon, hoofdgerecht)
  • flesje bier of flink glas witte wijn
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 prei (in ringen)
  • 1 winterwortel (in kleine blokjes)
  • klontje boter
  • scheutje olijfolie

Bereiden:

Spoel de mosselen af met koud water. Gooi de mosselen die niet sluiten als je er een tikje op geeft en de mosselschelpen die stuk zijn weg. 

Pak je allergrootste pan (voor 4 kilo mosselen heb je ruimte nodig!) smelt de boter en doe de olie erbij. Verhit dit. Fruit het uitje en de knoflook even aan. Voeg de blokjes wortel en de prei toe en zet even lekker aan. 

Doe de mosselen in de pan, giet het bier of de wijn erbij en breng aan de kook. Als het kookt zet je het vuur laag, doe je de deksel op de pan en laat je het een minuut of 5/6 lekker pruttelen.

Als de schelpen mooi wijd openstaan zijn ze klaar. Zet de pan op tafel en enjoy!

Meestal eet ik er stokbrood met kruidenboter bij. Soms een eenvoudige groente- of aardappelsalade.

 

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →