Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Beercan chicken

03-08-2024 16:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Beercanchicken

Ingrediënten:

  • 1 hele kip. Ik gebruik graag maïskip, maar een andere kan ook prima
  • Een barbecue rub geschikt voor kip (smaak naar eigen voorkeur)
  • olijfolie
  • een bosje bospeen (wortels schoongemaakt en in ongeveer gelijke stukken gesneden van zo'n 5 cm)
  • een prei, schoongemaakt en in grove stukken gesneden
  • ongeveer 800 gram krieltjes, geschild in in tweeën gesneden of met schil (goed schoongeboend) en in tweeën gesneden
  • ongeveer 800 ml goede bouillon (kip- of groentebouillon)

Bereiden:

Bereid je BBQ voor (voor direct grillen) en probeer een constante temperatuur te bereiken van ongeveer 180 °C.

Smeer de kip in met een dun laagje olijfolie en smeer vervolgens de kip in met de rub. 

Heb je een chickensitter dan schenk je het binnenste deel vol met bier. Vervolgens schuif je de hele kip over het middelste deel en verdeel je de groente rondom het middelste deel (zie foto).

Heb je geen chickensitter dan gebruik je het bierblikje. Drink de helft uit het blikje en laat de andere helft erin zitten. Schuif de kip over het bierblikje en ze in het midden van een gietijzeren pan of een wegwerpschaal. Verdeel de groentes rondom het bierblikje en giet de bouillon erbij.

Zet het geheel op je barbecue en sluit het deksel. Houd de temperatuur een beetje in de gaten en probeer 'm op 180 °C te houden. Kijk na een uurtje even. Afhankelijk van de grootte van de kip kan het zijn dat je kip al mooi gaar is of dat hij nog even moet. Ik ga meestal uit van een uur en een kwartier. Dan is de bouillon vrijwel verdampt, zijn je groenten mooi gaar en is de kip ook door en door gaar. 

Beercanchicken

Alle blogs in de rubriek Recept [61]

Recept: Curry met kip en aardappel →

28-01-2025 Lekkere pittige (aan te passen naar smaak) curry met aardappel en kip

Recept: Tagliatelle met truffel →

23-01-2025 Een verrukkelijke en zeer eenvoudige pasta met zwarte truffel

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

26-12-2024 Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Review [52] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Feest →

Een culinair feest voor elke gelegenheid

Recensie: Simpel en Puur voor elke dag →

Wat je dagelijks in je mond stopt, heeft zijn uitwerking op hoe je je voelt en hoe gezond je lijf is.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.