Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Beercan chicken

03-08-2024 16:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Beercanchicken

Ingrediënten:

  • 1 hele kip. Ik gebruik graag maïskip, maar een andere kan ook prima
  • Een barbecue rub geschikt voor kip (smaak naar eigen voorkeur)
  • olijfolie
  • een bosje bospeen (wortels schoongemaakt en in ongeveer gelijke stukken gesneden van zo'n 5 cm)
  • een prei, schoongemaakt en in grove stukken gesneden
  • ongeveer 800 gram krieltjes, geschild in in tweeën gesneden of met schil (goed schoongeboend) en in tweeën gesneden
  • ongeveer 800 ml goede bouillon (kip- of groentebouillon)

Bereiden:

Bereid je BBQ voor (voor direct grillen) en probeer een constante temperatuur te bereiken van ongeveer 180 °C.

Smeer de kip in met een dun laagje olijfolie en smeer vervolgens de kip in met de rub. 

Heb je een chickensitter dan schenk je het binnenste deel vol met bier. Vervolgens schuif je de hele kip over het middelste deel en verdeel je de groente rondom het middelste deel (zie foto).

Heb je geen chickensitter dan gebruik je het bierblikje. Drink de helft uit het blikje en laat de andere helft erin zitten. Schuif de kip over het bierblikje en ze in het midden van een gietijzeren pan of een wegwerpschaal. Verdeel de groentes rondom het bierblikje en giet de bouillon erbij.

Zet het geheel op je barbecue en sluit het deksel. Houd de temperatuur een beetje in de gaten en probeer 'm op 180 °C te houden. Kijk na een uurtje even. Afhankelijk van de grootte van de kip kan het zijn dat je kip al mooi gaar is of dat hij nog even moet. Ik ga meestal uit van een uur en een kwartier. Dan is de bouillon vrijwel verdampt, zijn je groenten mooi gaar en is de kip ook door en door gaar. 

Beercanchicken

Alle blogs in de rubriek Recept [31]

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

03-09-2024 Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

02-09-2024 Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

23-08-2024 Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Lijstjes [1] →

Getest [128] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Provençaalse halloumi →

Voor deze lekkere provençaalse ovenschotel kun je kiezen voor halloumi, maar je kunt ook kabeljauw nemen.

Getest: Orzosalade met perzik + burrata →

Gezonde, friszoete salade met tomaten en rijpe perziken. Smullen!

Getest: Alfredo kip + broccoli →

Een troostrijke romige pasta die ook niet heel zwaar op de maag ligt.

Review [36] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Oogsten en Bewaren →

Er wordt best veel 'gemoestuind' in Nederland. Maar wat doe je vervolgens met die overvloed aan komkommers, tomaten en kuiden?

Recensie: Maak Soep →

Soep is lekker, eenvoudig en gezond. Dit boek bevat 50 zeer smakelijke soeprecepten.

Recensie: Dumplings →

'Dumplings' is een nieuw deel uit de serie Chef het zelf. Zelf dumplings maken is leuk om te doen!

Aangekondigd [3] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.