Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: pilav met ui en Parmezaanse kaas

11-08-2024 19:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen / bereidingstijd: een ruim half uur

pilav

Ingrediënten:

  • ongeveer 50 gram boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 400 gram basmatirijst
  • 1 liter groentebouillon (neem er een van goede kwaliteit)
  • ongeveer 300 gram doperwten
  • 1 courgette (in stukjes gesneden), ik had een gele maar een groene kan natuurlijk ook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas (of meer als je dat lekker vindt
  • 30 gram gehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

Smelt de klont boter in een ruime pan. Fruit daarin de ui en de knoflook op laag vuur ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg dan de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook. Roer nog een keer goed door. Draai het vuur laag en laat het zachtjes koken, zonder deksel, tot het vocht is opgenomen (dit duurt een minuut of 10).

Bak de courgette in een andere pan intussen even kort aan in een scheutje olijfolie.

Roer de doperwten en de courgette door het rijstmengsel en laat het geheel op heel laag vuur verder garen. Roer tot slot de Parmezaanse kaas en de peterselie erdoor. 

Pilav

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch

Alle blogs in de rubriek Recept [58]

Recept: Snackbrownie →

18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

16-12-2024 Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?