Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: pilav met ui en Parmezaanse kaas

11-08-2024 19:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen / bereidingstijd: een ruim half uur

pilav

Ingrediënten:

  • ongeveer 50 gram boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 400 gram basmatirijst
  • 1 liter groentebouillon (neem er een van goede kwaliteit)
  • ongeveer 300 gram doperwten
  • 1 courgette (in stukjes gesneden), ik had een gele maar een groene kan natuurlijk ook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas (of meer als je dat lekker vindt
  • 30 gram gehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

Smelt de klont boter in een ruime pan. Fruit daarin de ui en de knoflook op laag vuur ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg dan de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook. Roer nog een keer goed door. Draai het vuur laag en laat het zachtjes koken, zonder deksel, tot het vocht is opgenomen (dit duurt een minuut of 10).

Bak de courgette in een andere pan intussen even kort aan in een scheutje olijfolie.

Roer de doperwten en de courgette door het rijstmengsel en laat het geheel op heel laag vuur verder garen. Roer tot slot de Parmezaanse kaas en de peterselie erdoor. 

Pilav

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep