11-08-2024 19:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen / bereidingstijd: een ruim half uur
Ingrediënten:
- ongeveer 50 gram boter
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 400 gram basmatirijst
- 1 liter groentebouillon (neem er een van goede kwaliteit)
- ongeveer 300 gram doperwten
- 1 courgette (in stukjes gesneden), ik had een gele maar een groene kan natuurlijk ook
- 1 scheutje olijfolie
- 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas (of meer als je dat lekker vindt
- 30 gram gehakte verse peterselie
Bereidingswijze:
Smelt de klont boter in een ruime pan. Fruit daarin de ui en de knoflook op laag vuur ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg dan de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook. Roer nog een keer goed door. Draai het vuur laag en laat het zachtjes koken, zonder deksel, tot het vocht is opgenomen (dit duurt een minuut of 10).
Bak de courgette in een andere pan intussen even kort aan in een scheutje olijfolie.
Roer de doperwten en de courgette door het rijstmengsel en laat het geheel op heel laag vuur verder garen. Roer tot slot de Parmezaanse kaas en de peterselie erdoor.
Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch