Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Spaghetti alla Syracusani

16-08-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen / Bereidingstijd ongeveer een half uur

Pasta Siracusani

Ingrediënten:

  • 1 groene paprika
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 blikken (hele) tomaten
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • flinke eetlepel kappertjes (fijngehakt)
  • Stuk of 15 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • Handje verse bascilicum blaadjes
  • zout & peper
  • 400 gram spaghetti
  • Vers geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)

Bereiding:

Verwijder de zaadlijsten en het zaad van de paprika en snijd hem in reepjes. Pak een grote, diepe pan (alles moet er uiteindelijk inpassen) en verhit de olijfolie erin. Fruit de knoflook er een half minuutje in. Let erop dat de olie (nog) niet te heet is, knoflook verbrandt makkelijk. Voeg daarna de paprika toe, kieper de blikjes tomaat erin leeg en voeg de gesneden courgette, kappertjes en olijven toe. Hak de tomaten met het uiteinde van een spatel in grove stukken. Laat de saus ongeveer 20 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Kook intussen de pasta en snijd het grootste deel van de basilicum fijn (bewaar een paar hele blaadjes voor de garnering). Giet de pasta af, schep het door de saus en strooi er Parmezaanse kaas over. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Spaghetti Siracusani

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm

Alle blogs in de rubriek Recept [58]

Recept: Snackbrownie →

18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

16-12-2024 Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Lijstjes [1] →

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.