16-08-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen / Bereidingstijd ongeveer een half uur
Ingrediënten:
- 1 groene paprika
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 blikken (hele) tomaten
- 1 courgette, in stukjes gesneden
- flinke eetlepel kappertjes (fijngehakt)
- Stuk of 15 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
- Handje verse bascilicum blaadjes
- zout & peper
- 400 gram spaghetti
- Vers geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)
Bereiding:
Verwijder de zaadlijsten en het zaad van de paprika en snijd hem in reepjes. Pak een grote, diepe pan (alles moet er uiteindelijk inpassen) en verhit de olijfolie erin. Fruit de knoflook er een half minuutje in. Let erop dat de olie (nog) niet te heet is, knoflook verbrandt makkelijk. Voeg daarna de paprika toe, kieper de blikjes tomaat erin leeg en voeg de gesneden courgette, kappertjes en olijven toe. Hak de tomaten met het uiteinde van een spatel in grove stukken. Laat de saus ongeveer 20 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pasta en snijd het grootste deel van de basilicum fijn (bewaar een paar hele blaadjes voor de garnering). Giet de pasta af, schep het door de saus en strooi er Parmezaanse kaas over. Garneer met wat blaadjes basilicum.
Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm