Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Spaghetti alla Syracusani

16-08-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen / Bereidingstijd ongeveer een half uur

Pasta Siracusani

Ingrediënten:

  • 1 groene paprika
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 blikken (hele) tomaten
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • flinke eetlepel kappertjes (fijngehakt)
  • Stuk of 15 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • Handje verse bascilicum blaadjes
  • zout & peper
  • 400 gram spaghetti
  • Vers geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)

Bereiding:

Verwijder de zaadlijsten en het zaad van de paprika en snijd hem in reepjes. Pak een grote, diepe pan (alles moet er uiteindelijk inpassen) en verhit de olijfolie erin. Fruit de knoflook er een half minuutje in. Let erop dat de olie (nog) niet te heet is, knoflook verbrandt makkelijk. Voeg daarna de paprika toe, kieper de blikjes tomaat erin leeg en voeg de gesneden courgette, kappertjes en olijven toe. Hak de tomaten met het uiteinde van een spatel in grove stukken. Laat de saus ongeveer 20 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Kook intussen de pasta en snijd het grootste deel van de basilicum fijn (bewaar een paar hele blaadjes voor de garnering). Giet de pasta af, schep het door de saus en strooi er Parmezaanse kaas over. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Spaghetti Siracusani

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm

Alle blogs in de rubriek Recept [42]

Recept: Monchoutaart met aardbeien →

31-10-2024 De zoete en frisse smaak van de aardbeien vormt de perfecte aanvulling op de romige laag eronder.

Recept: Speculaasbrokken →

30-10-2024 Heerlijke speculaasbrokken van Oma Anneke

Recept: Rocky Road →

26-10-2024 Chocola met knapperige vulling van dubbel geroosterde kikkererwten.

Getest [145] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Kletskoppen →

Een hard, dun en knapperig koekje. Erg lekker bij een kopje stevige koffie of een warme kopje thee.

Getest: Fries Suikerbrood →

Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree →

Een hele bijzondere smaakcombinatie en de rode kool is echt top op deze manier.

Review [43] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Recensie: Heilig Boontje →

Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →