Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Spaghetti alla Syracusani

16-08-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen / Bereidingstijd ongeveer een half uur

Pasta Siracusani

Ingrediënten:

  • 1 groene paprika
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 blikken (hele) tomaten
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • flinke eetlepel kappertjes (fijngehakt)
  • Stuk of 15 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • Handje verse bascilicum blaadjes
  • zout & peper
  • 400 gram spaghetti
  • Vers geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)

Bereiding:

Verwijder de zaadlijsten en het zaad van de paprika en snijd hem in reepjes. Pak een grote, diepe pan (alles moet er uiteindelijk inpassen) en verhit de olijfolie erin. Fruit de knoflook er een half minuutje in. Let erop dat de olie (nog) niet te heet is, knoflook verbrandt makkelijk. Voeg daarna de paprika toe, kieper de blikjes tomaat erin leeg en voeg de gesneden courgette, kappertjes en olijven toe. Hak de tomaten met het uiteinde van een spatel in grove stukken. Laat de saus ongeveer 20 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Kook intussen de pasta en snijd het grootste deel van de basilicum fijn (bewaar een paar hele blaadjes voor de garnering). Giet de pasta af, schep het door de saus en strooi er Parmezaanse kaas over. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Spaghetti Siracusani

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep