Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: komkommer-spinaziesoep met plukbrood

18-08-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen / ong. een half uurtje werk

Soep

Ingrediënten voor de soep:

  • 2 komkommers
  • 400 gram spinazie
  • 1 flink teen knoflook (of 2 kleintjes)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el vissaus
  • 2 el oestersaus
  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • crème fraîche
  • 1 lente-uitje (in ringetjes gesneden)

Ingrediënten voor het brood:

  • 1 Turks afbakbrood
  • 2 el olijfolie
  • 2 lente-uitjes in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram geraspte kaas

Bereiden soep:

Snijd de komkommers doormidden, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Snipper de teen knoflook. Giet de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de knoflook kort aan. Doe de komkommer en de spinazie erbij en bak al omscheppend even aan. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. 

Laat de soep 5 minuten pruttelen, zet dan het vuur laag en pureer de soep met een staafmixer. Roer de vissaus en de oestersaus erdoor. Proef even of er nog iets nodig is qua smaak (misschien een beetje zout of peper). Roer als laatste de yoghurt erdoor en laat de soep dan niet meer koken.

Bereiden brood:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het afbakbrood in met een mes (ongeveer om de centimeter). Meng in een kom de olijfolie, de fijn gesneden knoflook, de ringetjes lente-ui en de geraspte kaas door elkaar. Verdeel dit mengsel over het brood en duw het in de inkepingen. Leg het brood op een met bakpapier bekleed rooster en bak het brood ongeveer 10 minuten. 

Brood

Categorieën: hoofdgerecht, soep

Alle blogs in de rubriek Recept [61]

Recept: Curry met kip en aardappel →

28-01-2025 Lekkere pittige (aan te passen naar smaak) curry met aardappel en kip

Recept: Tagliatelle met truffel →

23-01-2025 Een verrukkelijke en zeer eenvoudige pasta met zwarte truffel

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

26-12-2024 Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Review [52] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Feest →

Een culinair feest voor elke gelegenheid

Recensie: Simpel en Puur voor elke dag →

Wat je dagelijks in je mond stopt, heeft zijn uitwerking op hoe je je voelt en hoe gezond je lijf is.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →