Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: komkommer-spinaziesoep met plukbrood

18-08-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen / ong. een half uurtje werk

Soep

Ingrediënten voor de soep:

  • 2 komkommers
  • 400 gram spinazie
  • 1 flink teen knoflook (of 2 kleintjes)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el vissaus
  • 2 el oestersaus
  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • crème fraîche
  • 1 lente-uitje (in ringetjes gesneden)

Ingrediënten voor het brood:

  • 1 Turks afbakbrood
  • 2 el olijfolie
  • 2 lente-uitjes in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram geraspte kaas

Bereiden soep:

Snijd de komkommers doormidden, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Snipper de teen knoflook. Giet de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de knoflook kort aan. Doe de komkommer en de spinazie erbij en bak al omscheppend even aan. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. 

Laat de soep 5 minuten pruttelen, zet dan het vuur laag en pureer de soep met een staafmixer. Roer de vissaus en de oestersaus erdoor. Proef even of er nog iets nodig is qua smaak (misschien een beetje zout of peper). Roer als laatste de yoghurt erdoor en laat de soep dan niet meer koken.

Bereiden brood:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het afbakbrood in met een mes (ongeveer om de centimeter). Meng in een kom de olijfolie, de fijn gesneden knoflook, de ringetjes lente-ui en de geraspte kaas door elkaar. Verdeel dit mengsel over het brood en duw het in de inkepingen. Leg het brood op een met bakpapier bekleed rooster en bak het brood ongeveer 10 minuten. 

Brood

Categorieën: hoofdgerecht, soep

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep