Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Tagliatelle met truffel

23-01-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 2 personen

Pasta met zwarte truffel

Mocht je ooit eens een zwart truffeltje op de kop tikken, maak dan vooral deze heerlijke en heel eenvoudige pasta ermee.

Ingrediënten:

  • 350 gram (liefst verse) tagliatelle
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • klontje boter
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

Zet een ruime pan met water en veel zout op het voor en breng het aan de kook. Pasta kook je in water dat zo zout is als de zee. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper in de tussentijd de teentjes knoflook heel fijn. Doe een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of braadpan (de pasta moet er straks bij, dus hij moet groot genoeg zijn). 

Smoor de knoflook op laag vuur, zonder dat het gaat kleuren, een paar minuten zodat smaak en geur goed vrijkomen.

Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe de pasta bij de knoflook in de pan en hussel goed door elkaar. Doe er dan een paar klontjes boter bij en giet er een soeplepel kookvocht bij. Hussel goed door totdat het kookvocht en de boter een 'saus' gaan vormen. Je kunt er eventueel voor de smaak nog een scheutje goede olijfolie over doen. 

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met wat zwarte peper en schaaf er wat zwarte truffel over. 

Topmaaltje!

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →