28-01-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 kipdijfilets
- 1 ui
- 1 stengel citroengras
- 1 stuk verse gember (ongeveer 25 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1,5 eetlepel garam masala (of meer/minder naar smaak)
- 500 ml room
- 300 ml kokosmelk
- 2 grote aardappelen (of meer kleinere)
- 1 groene appel
- beetje cayennepeper
- olijfolie
- verse koriander
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en snijd de (gepelde) knoflook en (geschilde) gember fijn. Kneus de stengel citroengras. Verhit een scheut olie in een ruime braadpan. Bak de gesnipperde ui glazig en voeg daarna de knoflook, gember en citroengras toe. Laat dit zachtjes 10 minuten pruttelen.
- Voeg daarna de garam masala toe en bak eventjes aan. Voeg vervolgens de room en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Schil de aardappelen en snijd het in blokjes. Snijd de kipdijen ook in blokjes.
- Voeg na 10 minuten de aardappelblokjes bij de saus en kook nog een minuut of 10. Bak in een apart koekenpannetje de kip (bestrooid met zout en peper) gaar in een scheutje olijfolie.
- Voeg de kipblokjes toe aan de saus en laat even meewarmen.
- Proef of de saus goed op smaak is, houd je van pit voeg dan wat cayennepeper toe. Voeg eventueel wat zout toe om de smaak wat 'op te tillen'. Een beetje citroensap is ook een aanrader.
- Schil de appel en snijd in blokjes, snijd wat verse koriander grof.
- Schep de curry in de borden en bestrooi met wat appelblokjes en koriander.
Categorieën: hoofdgerecht, warm