Wat kan ik hier? Toelichting tonen →

Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Curry met kip en aardappel

28-01-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

curry met kip en aardappel

Ingrediënten:

  • 4 kipdijfilets
  • 1 ui
  • 1 stengel citroengras
  • 1 stuk verse gember (ongeveer 25 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 eetlepel garam masala (of meer/minder naar smaak)
  • 500 ml room
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 grote aardappelen (of meer kleinere)
  • 1 groene appel
  • beetje cayennepeper
  • olijfolie
  • verse koriander
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en snijd de (gepelde) knoflook en (geschilde) gember fijn. Kneus de stengel citroengras. Verhit een scheut olie in een ruime braadpan. Bak de gesnipperde ui glazig en voeg daarna de knoflook, gember en citroengras toe. Laat dit zachtjes 10 minuten pruttelen.
  2. Voeg daarna de garam masala toe en bak eventjes aan. Voeg vervolgens de room en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Schil de aardappelen en snijd het in blokjes. Snijd de kipdijen ook in blokjes.
  4. Voeg na 10 minuten de aardappelblokjes bij de saus en kook nog een minuut of 10. Bak in een apart koekenpannetje de kip (bestrooid met zout en peper) gaar in een scheutje olijfolie. 
  5. Voeg de kipblokjes toe aan de saus en laat even meewarmen. 
  6. Proef of de saus goed op smaak is, houd je van pit voeg dan wat cayennepeper toe. Voeg eventueel wat zout toe om de smaak wat 'op te tillen'. Een beetje citroensap is ook een aanrader.
  7. Schil de appel en snijd in blokjes, snijd wat verse koriander grof.
  8. Schep de curry in de borden en bestrooi met wat appelblokjes en koriander.

Categorieën: hoofdgerecht, warm

Alle blogs in de rubriek Recept [61]

Recept: Tagliatelle met truffel →

23-01-2025 Een verrukkelijke en zeer eenvoudige pasta met zwarte truffel

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

26-12-2024 Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Review [52] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Feest →

Een culinair feest voor elke gelegenheid

Recensie: Simpel en Puur voor elke dag →

Wat je dagelijks in je mond stopt, heeft zijn uitwerking op hoe je je voelt en hoe gezond je lijf is.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.