Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Curry met kip en aardappel

28-01-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

curry met kip en aardappel

Ingrediënten:

  • 4 kipdijfilets
  • 1 ui
  • 1 stengel citroengras
  • 1 stuk verse gember (ongeveer 25 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 eetlepel garam masala (of meer/minder naar smaak)
  • 500 ml room
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 grote aardappelen (of meer kleinere)
  • 1 groene appel
  • beetje cayennepeper
  • olijfolie
  • verse koriander
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en snijd de (gepelde) knoflook en (geschilde) gember fijn. Kneus de stengel citroengras. Verhit een scheut olie in een ruime braadpan. Bak de gesnipperde ui glazig en voeg daarna de knoflook, gember en citroengras toe. Laat dit zachtjes 10 minuten pruttelen.
  2. Voeg daarna de garam masala toe en bak eventjes aan. Voeg vervolgens de room en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Schil de aardappelen en snijd het in blokjes. Snijd de kipdijen ook in blokjes.
  4. Voeg na 10 minuten de aardappelblokjes bij de saus en kook nog een minuut of 10. Bak in een apart koekenpannetje de kip (bestrooid met zout en peper) gaar in een scheutje olijfolie. 
  5. Voeg de kipblokjes toe aan de saus en laat even meewarmen. 
  6. Proef of de saus goed op smaak is, houd je van pit voeg dan wat cayennepeper toe. Voeg eventueel wat zout toe om de smaak wat 'op te tillen'. Een beetje citroensap is ook een aanrader.
  7. Schil de appel en snijd in blokjes, snijd wat verse koriander grof.
  8. Schep de curry in de borden en bestrooi met wat appelblokjes en koriander.

Categorieën: hoofdgerecht, warm

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →