01-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 1 Ninja Creami beker

Ingrediënten:
- 4 eidooiers van grote eieren of 5 eidooiers van kleinere eieren (ongeveer 90 gram in totaal)
- 200 gram room
- 100 gram melk (liefst volle)
- 80 gram suiker
- 1 vanillestokje
Bereiding:
Klop de eidooiers en de suiker in een kom los met een garde. Er ontstaat een lichtgele substantie.
Doe melk en room in een pannetje en warm het rustig op. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe het merg bij het melk/roommengsel en doe ook het stokje erbij. Roer rustig door en warm verder op tot het net kookt.
Giet de helft van het melk/roommengsel bij de eidooiers en roer goed door. Als het goed gemengd is giet je het terug in de pan bij de rest van de melk/room. Warm het weer rustig (!) op terwijl je de vloeistof voortdurend in beweging houdt. Dit gaat het beste met een siliconen spatel (pannenlikker). Zorg ook dat de bodem niet aanbrandt.
De vloeistof wordt nu langzaam dikker. Als het blijft 'plakken' aan je spatel en je er een baantje over kunt trekken is je ijsbasis klaar.
Haal het vanillestokje eruit (die kan weg) en schenk de vloeistof in de beker van de Ninja Creami. Laat afkoelen en zet vervolgens in de vriezer (aangeraden wordt 24 uur).
Natuurlijk kun je deze ijsbasis na goed afkoelen in de koelkast ook in een andere ijsmachine bereiden.
Doe na 24 uur de beker in het apparaat volgens de gebruiksaanwijzing en draai het programma Ice Cream. Als dit programma klaar is, is de substantie waarschijnlijk nog wat kruimelig. Draai dan nog een keer op de 'respin' functie. Om het nog zachter te maken, kun je voor de respin eventueel nog een klein scheutje melk of room toevoegen.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: nagerecht, snack, koud