Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Kruidig Sinaasappelsorbetijs Ninja Creami

06-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 1 Ninja Creami beker

Kruidig Sinaasappelsorbetijs

Ingrediënten:

  • 200 ml vers sinaasappelsap
  • 1 el ahornsiroop
  • 125 ml suikersiroop (zelfgemaakt* of uit een flesje)
  • 0,5 tl kaneel
  • mespuntje kruidnagelpoeder

Bereiding:

Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Giet het in de Creami beker en zet 24 uur in de vriezer. De specerijen zullen iets 'uitzakken' in de vriezer. Je kunt het na een uurtje in de vriezer nog een keer goed door elkaar roeren of na het draaien van het ijs nog een keer goed doorroeren. 

Draai na 24 uur het 'sorbet' programma. Doordat de specerijen iets 'uitzakken' ziet het ijs er wat vlekkerig uit, maar het is echt heel erg lekker. 

*suikersiroop maak je eenvoudig zelf door 2 delen water en 1 deel suiker in een pannetje op te warmen. Roeren totdat de suiker volledig is opgelost, af laten koelen en bewaren in een afgesloten fles of pot.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: nagerecht, snack, koud

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.