18-04-2024 07:25 naar notities Rubriek: Recept
Taco's zijn niets meer en niets minder dan gevouwen maïstortilla's en het is heel leuk om ze zelf te maken. Een tacopers is handig, maar beslist niet persé nodig.
- 150 gram tarwebloem
- 150 gram fijn maïsmeel
- 150 ml lauwwarm water
- 1 scheutje zonnebloemolie
Werkwijze:
- Meng de beide soorten meel met elkaar
- Voeg het water toe en kneed het geheel tot een soepel, elastisch deeg. Voeg wat water toe als het deeg te droog of te plakkerig blijft
- Verdeel het deeg in 10 kleine bolletjes
- Rol de 10 bolletjes uit tot 10 ronde taco's. Dit kan met een deegroller, tussen twee (zware) pannen of gebruik een tacopers. Vergeet niet om bakpapier te geruiken, want anders plakt het deeg aan je pers of deegroller
Doe een paar drupjes zonnebloemolie in een anti aanbakpan en bak de taco's aan beide kanten even aan. Vulling erop, dubbelvouwen en klaar!
Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, tussendoortje, snack, vegetarisch