09-07-2024 20:02 Rubriek: Aangekondigd
In de maanden juli en augustus is het vaak rustig in kookboekenland. Toch staan er voor juli nog 17 nieuwe titels gepland. Hieronder de boeken waar ik naar uitkijk:
Aroma
Restaurant Aroma in het Gelderse Vaassen bestaat nog maar kort, maar chef Pasquale Carfora lost er een belofte in: hij brengt de moderne Italiaanse keuken naar Nederland in een vorm die tot nu toe amper te zien was: fine dining op het hoogste niveau. Alleen Mario Uva lukte het om een vorm van verfijnde Italiaanse keuken te voeren die zelfs beloond werd met een ster gedurende vijf jaar in de periode 2001-2007. Zonder een kwaad woord over pizza of pasta te spreken, blijft Pasquale zich erover verwonderen dat juist die verfijnde Italiaanse keuken amper aanwezig is in Nederland. En dat terwijl ‘we’ het heel normaal vinden om haute cuisine tegen te komen bij de Franse keuken. De bijna 400 restaurants met een ster in Italië, waarvan in 2024 ruim 300 met één ster, 40 met twee en maar liefst dertien met drie sterren, tonen echter aan dat verfijning geen vreemd fenomeen is in Italië. Sterker: als je Italië en Frankrijk vergelijkt, heeft Italië per vierkante kilometer zelfs meer sterrenrestaurants dan Frankrijk! Pasquale Carfora is een leergierige autodidact die veel van zijn dierbare moeder leerde, tot op de dag van vandaag een uitstekende kokkin. Daarnaast komt hij met een goed ontwikkeld gevoel voor raffinement, elegantie en vernieuwing voor de dag. In Aroma laat hij zien wat het resultaat is van zijn eigentijdse culinaire ontwikkeling. Daarmee gooide hij inmiddels hoge ogen op vele fronten. Als eigentijdse chef ontvouwt hij hier zijn filosofie en deelt hij zijn keukengeheimen exclusief met de lezer.
bron: titelbank
Het verschijnen van Aroma is uitgesteld tot 15 augustus 2024. Maar je kunt het boek hier al reserveren.
Chef het zelf
In de serie 'Chef het zelf' van uitgeverij Becht verschenen al de titels Taco's, Donuts, Bubble Tea en Ramen. In juli komen daar twee titels bij.
De eerste titel is Dumplings. Met 'Dumplings' zet jij binnen een mum van tijd de lekkerste dumplings op tafel. Deze Aziatische lekkernijen zijn onweerstaanbaar voor iedereen die een umami-kick wil. Dit deel uit de Chef het zelf-serie laat jou zien hoe je zelf dumplings en gyoza maakt - van het deeg maken en vouwen tot het bereiden van de lekkerste vullingen en sausjes. Zo leer je heerlijke smaakcombinaties en welke sausjes het lekkerst zijn bij je zelfgemaakte dumplings of gyoza. Met dit kookboek krijg je onmiddellijk zin om de keuken in te duiken en je gasten te trakteren op een volle schaal knapperige, stomende dumplings.
Bron: titelbank
Dumplings is hier te bestellen.
De tweede titel die in juli verschijnt is Burgers. Ben jij dol op hamburgers? Dan mag 'Burgers' niet in jouw keuken ontbreken. Met 'Burgers' - onderdeel van de Chef het zelf-serie - maak je zelf de lekkerste hamburgers klaar. Van klassiekers als een bacon-cheeseburger tot een knapperige kip- of visburger: álle recepten uit dit boek zitten bomvol smaak. Uiteraard kunnen de vega-varianten, zoals een heerlijke linzenburger met tzatziki, niet ontbreken. Ook leer je hoe je hamburgerbroodjes perfect goudbruin krijgt én hoe je zelf de lekkerste frietjes maakt. Met 'Burgers' creëer je binnen een mum van tijd je ideale hamburger.
Bron: titelbank
Burgers is hier te bestellen.
De Zilveren Lepel Pasta
Ook een boek om naar uit te kijken: de nieuwe druk van De Zilveren Lepel Pasta.
300 smaakvolle pastarecepten uit de keuken van De Zilveren Lepel
De Zilveren Lepel staat wereldwijd bekend als dé gezaghebbende stem op het gebied van de Italiaanse keuken. Pasta is onlosmakelijk verbonden met Italië – of het nu wordt geserveerd met slechts één of twee ingrediënten, of met uitgebreidere sauzen. Het is betaalbaar, gezond én lekker. En door de veelzijdigheid van pasta is het niet alleen thuis een geliefd gerecht, het is ook een vast onderdeel op het menu van de meest verfijnde restaurants.
Met 46 verschillende soorten pasta in meer dan 300 recepten – van klassiekers als spaghetti carbonara en penne all’arrabbiata, tot uitdagendere recepten als capellinisoufflé en linguine met kreeft – is dit de ultieme gids voor het koken van pasta zoals de Italianen dat doen. De Zilveren Lepel Pasta is georganiseerd per pastatype, bevat eenvoudig te volgen instructies voor het maken van verse en gevulde pasta en geeft informatie over de Italiaanse oorsprong van veel ingrediënten.
Bron: Titelbank
De Zilveren Lepel Pasta is hier te reserveren. Het boek verschijnt op 25 juli 2024.