22-07-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 grote of 4 kleine ansjovisjes
- ongeveer 40 kerstomaatjes
- 50 gram panko
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- ongeveer een theelepel tijm
- ongeveer een theelepel majoraan
- 25 gram kappertjes
- voor 4 personen pasta (ongeveer 400 gram)
- zout & peper
- olijfolie
- verse basilicum
Bereiding:
Hak je ansjovisjes fijn, halveer de kerstomaatjes, rasp de Parmezaanse kaas en hak de kappertjes en de teentjes knoflook fijn.
Verwarm je oven voor op 200 ℃. Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Doe de tomaten in de ingevette schaal. Meng de panko met de Parmezaanse kaas, knoflook, tijm, majoraan, kappertjes en ansjovissen in een kom. Doe er naar smaak zout en peper bij.
Verdeel het mengsel over de tomaatjes en druppel er wat olijfolie over.
Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. Kook intussen de pasta (ik gebruikte penne). Is na 15 minuten de panko nog niet mooi bruin en knapperig, dan kun je je grill er even bij aanzetten. Blijf er dan wel bij, want het kan daarna snel gaan.
Doe de gekookte pasta in een schaal en schep de tomaatjes er overheen. Garneer met wat blaadjes verse basilicum en eventueel nog met wat extra Parmezaanse kaas.
Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm