Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Pasta met gegratineerde tomaatjes

22-07-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Gegratineerde tomaatjes

Ingrediënten:

  • 2 grote of 4 kleine ansjovisjes
  • ongeveer 40 kerstomaatjes
  • 50 gram panko
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • ongeveer een theelepel tijm
  • ongeveer een theelepel majoraan
  • 25 gram kappertjes
  • voor 4 personen pasta (ongeveer 400 gram)
  • zout & peper
  • olijfolie
  • verse basilicum

Bereiding:

Hak je ansjovisjes fijn, halveer de kerstomaatjes, rasp de Parmezaanse kaas en hak de kappertjes en de teentjes knoflook fijn.

Verwarm je oven voor op 200 ℃. Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Doe de tomaten in de ingevette schaal. Meng de panko met de Parmezaanse kaas, knoflook, tijm, majoraan, kappertjes en ansjovissen in een kom. Doe er naar smaak zout en peper bij. 

Verdeel het mengsel over de tomaatjes en druppel er wat olijfolie over.

Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. Kook intussen de pasta (ik gebruikte penne). Is na 15 minuten de panko nog niet mooi bruin en knapperig, dan kun je je grill er even bij aanzetten. Blijf er dan wel bij, want het kan daarna snel gaan.

Doe de gekookte pasta in een schaal en schep de tomaatjes er overheen. Garneer met wat blaadjes verse basilicum en eventueel nog met wat extra Parmezaanse kaas.

 

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch, warm

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [59] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.