Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Getest: Geroosterde citrus-honinghalloumi met aardappeltjes en venkel

25-07-2024 07:30 Rubriek: Getest

Veel zomerser en zonniger wordt het niet hoor! Man, wat was dit lekker.

Ik maak geregeld wat uit Foodies Magazine. Het augustusnummer is geheel gewijd aan de Griekse keuken en is echt het aanschaffen waard. Dit recept vind je overigens ook op de website van Foodies Magazine.

Het gerecht 'Geroosterde citrus-honinghalloumi met aardappeltjes en venkel' past in de moderne Griekse keuken. De smaken zijn perfect in harmonie met elkaar. De anijzige venkel, de boterzachte aardappeltjes, de zing van de citroen, de stevige bite van de halloumi en het zoete van de honing. Perfect! Denk daar nog een lekker sappig geroosterd tomaatje bij, wat fruitige olijfolie en geurende oregano en je bent helemaal met je hoofd op vakantie.

Ik bedoel: kijk nou! Deze móet toch op je 'to-cook' lijst voor een mooie zomerse dag?

Halloumi

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [59] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.