16-12-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 16 lange vingers (savoiardi)
Voor de mascarpone-lemoncurdroom:
- 200 g mascarpone
- 250 g slagroom
- 1,5 eetlepel poedersuiker, plus extra voor erover
- 1 theelepel vanille-extract
- 175 g kant-en-klare lemoncurd (of zelfgemaakte natuurlijk)
Voor de limoncellosiroop:
- 80 ml water
- 2 eetlepels citroensap
- 1,5 eetlepel fijne suiker
- 80 ml limoncello
Bereidingswijze:
Doe voor de limoncellosiroop het water, citroensap en de suiker in een pannetje op matig vuur en roer tot de suiker oplost. Laat 4 minuten zacht koken, tot de siroop wat inkookt. Laat afkoelen in de koelkast. Roer dan de limoncello erdoor.
Klop voor de mascarpone-lemoncurdroom de mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanille in een kom door elkaar, tot er zachte pieken zijn. Marmer de lemoncurd erdoor.
Doop 8 langevingers ongeveer 3 seconden in de limoncellosiroop en verdeel ze over vier bordjes. Verdeel de helft van de mascarpone-lemoncurdroom erover en herhaal de laagjes met de rest van de lange vingers, siroop en room. Bestuif met poedersuiker en dien op.
Uit: Too Easy van Donna Hay
Foto: Con Poulos
Bekijk het inkijkexemplaar op bol.com:
Categorieën: nagerecht