Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Too easy

Donna Hay

Verschijning: 07-11-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Tiramisu met limoncello

Uit: Too easy
Een cadeautje van: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

16-12-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Tiramisu met limoncello

Ingrediënten:

  • 16 lange vingers (savoiardi)

Voor de mascarpone-lemoncurdroom:

  • 200 g mascarpone
  • 250 g slagroom
  • 1,5 eetlepel poedersuiker, plus extra voor erover
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 175 g kant-en-klare lemoncurd (of zelfgemaakte natuurlijk)

Voor de limoncellosiroop:

  • 80 ml water
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1,5 eetlepel fijne suiker
  • 80 ml limoncello

Bereidingswijze:

Doe voor de limoncellosiroop het water, citroensap en de suiker in een pannetje op matig vuur en roer tot de suiker oplost. Laat 4 minuten zacht koken, tot de siroop wat inkookt. Laat afkoelen in de koelkast. Roer dan de limoncello erdoor. 

Klop voor de mascarpone-lemoncurdroom de mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanille in een kom door elkaar, tot er zachte pieken zijn. Marmer de lemoncurd erdoor.

Doop 8 langevingers ongeveer 3 seconden in de limoncellosiroop en verdeel ze over vier bordjes. Verdeel de helft van de mascarpone-lemoncurdroom erover en herhaal de laagjes met de rest van de lange vingers, siroop en room. Bestuif met poedersuiker en dien op.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: nagerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Alle blogs in de rubriek Recept [64]

Recept: Kipsamosataartjes →

13-03-2025 Een uitstekend voorgerecht of hapje bij een drankje.

Recept: Koreaanse Pittige Ramen →

12-03-2025 Voor als je zin hebt in veel smaak, maar geen zin hebt in koken.

Recept: BBQ Kip Yakitori →

11-03-2025 Eén van de eenvoudigste barbecuerecepten die er zijn.

Review [54] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Review: Tweed Time →

Feelgood recepten en inspiratie uit Schotland

Recensie: Etenstijd! →

Hapklare culinaire zaken met Yvette van Boven en Teun van de Keuken

Recensie: Feest →

Een culinair feest voor elke gelegenheid

Getest [164] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Kip Rendang →

Rendang is een stoofgerecht, meestal gemaakt met rundvlees. Deze Indonesische variatie is met kip

Getest: Boterkip Karahi →

Een populaire, milde curry uit New Delhi

Getest: Pasta met Paddenstoelen →

Een eenvoudige, snelle maar smaakvolle vegetarische pasta

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?