Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Zonnige zomercocktails

Jassy Davis

Verschijning: 28-05-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Rozen-kardemom lassi

Uit: Zonnige zomercocktails

19-06-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

Rozen-Kardemom lassiLassi's zijn in de blender gemixte drankjes die yoghurt combineren met water, fruit en suiker, of zout en kruiden, waardoor een schuimend en verfrissend drankje ontstaat.

Er zijn aanwijzingen dat de eerste lassi's al werden gemaakt zo'n 1000 jaar voor Christus. Het is daarmee het oudst bekende mixdrankje. 

Een lassi is heel geschikt om bij pittig eten te serveren. Zo krijg je bij Indisch eten vaak een mangolassi.

Deze lassi is gemaakt van rozenwater, rozensiroop en yoghurt. De rozensiroop kun je kopen, maar die kun je ook zelf maken. Rozenwater is in de meeste supermarkten inmiddels wel te krijgen, maar voor rozensiroop met je toch even op pad. Omdat je maar twee eetlepels nodig hebt en ik het daarna waarschijnlijk nooit meer gebruik heb ik wat rozenwater ingekookt tot een stroperige substantie.

De kardemom is heerlijk in dit drankje en komt heel subtiel door de smaak heen. Ik vond 'm iets te zuur, hij had van mij wat zoeter gemogen (ik heb dat meteen maar even genoteerd in mijn notities bij dit boek). Dit drankje vult behoorlijk. Door de yoghurt, maar ook door de pistachenootjes die je erover strooit.

Rozen kardemom lassi

 

Categorieën: zonder alcohol, drankje

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Zonnige Zomercocktails →

60 kleurrijke drankjes voor vrolijke en relaxte zomervibes.

Getest: Limoncello-spritz →

Van iedere likeur die goed combineert met prosecco kun je een lekkere spritz maken. Deze zomerse spritz is gemaakt met limoncello.

Getest: De Flirtini →

Een stevige, maar frambooszoete cocktail met een prachtige kleur.

Alle blogs in de rubriek Getest [149]

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

18-11-2024 Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

17-11-2024 Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

14-11-2024 Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Review [45] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [47] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith