19-06-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest
Lassi's zijn in de blender gemixte drankjes die yoghurt combineren met water, fruit en suiker, of zout en kruiden, waardoor een schuimend en verfrissend drankje ontstaat.
Er zijn aanwijzingen dat de eerste lassi's al werden gemaakt zo'n 1000 jaar voor Christus. Het is daarmee het oudst bekende mixdrankje.
Een lassi is heel geschikt om bij pittig eten te serveren. Zo krijg je bij Indisch eten vaak een mangolassi.
Deze lassi is gemaakt van rozenwater, rozensiroop en yoghurt. De rozensiroop kun je kopen, maar die kun je ook zelf maken. Rozenwater is in de meeste supermarkten inmiddels wel te krijgen, maar voor rozensiroop met je toch even op pad. Omdat je maar twee eetlepels nodig hebt en ik het daarna waarschijnlijk nooit meer gebruik heb ik wat rozenwater ingekookt tot een stroperige substantie.
De kardemom is heerlijk in dit drankje en komt heel subtiel door de smaak heen. Ik vond 'm iets te zuur, hij had van mij wat zoeter gemogen (ik heb dat meteen maar even genoteerd in mijn notities bij dit boek). Dit drankje vult behoorlijk. Door de yoghurt, maar ook door de pistachenootjes die je erover strooit.
Categorieën: zonder alcohol, drankje