Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Zonnige zomercocktails

Jassy Davis

Verschijning: 28-05-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Rozen-kardemom lassi

Uit: Zonnige zomercocktails

19-06-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

Rozen-Kardemom lassiLassi's zijn in de blender gemixte drankjes die yoghurt combineren met water, fruit en suiker, of zout en kruiden, waardoor een schuimend en verfrissend drankje ontstaat.

Er zijn aanwijzingen dat de eerste lassi's al werden gemaakt zo'n 1000 jaar voor Christus. Het is daarmee het oudst bekende mixdrankje. 

Een lassi is heel geschikt om bij pittig eten te serveren. Zo krijg je bij Indisch eten vaak een mangolassi.

Deze lassi is gemaakt van rozenwater, rozensiroop en yoghurt. De rozensiroop kun je kopen, maar die kun je ook zelf maken. Rozenwater is in de meeste supermarkten inmiddels wel te krijgen, maar voor rozensiroop met je toch even op pad. Omdat je maar twee eetlepels nodig hebt en ik het daarna waarschijnlijk nooit meer gebruik heb ik wat rozenwater ingekookt tot een stroperige substantie.

De kardemom is heerlijk in dit drankje en komt heel subtiel door de smaak heen. Ik vond 'm iets te zuur, hij had van mij wat zoeter gemogen (ik heb dat meteen maar even genoteerd in mijn notities bij dit boek). Dit drankje vult behoorlijk. Door de yoghurt, maar ook door de pistachenootjes die je erover strooit.

Rozen kardemom lassi

 

Categorieën: zonder alcohol, drankje

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Zonnige Zomercocktails →

60 kleurrijke drankjes voor vrolijke en relaxte zomervibes.

Getest: Limoncello-spritz →

Van iedere likeur die goed combineert met prosecco kun je een lekkere spritz maken. Deze zomerse spritz is gemaakt met limoncello.

Getest: De Flirtini →

Een stevige, maar frambooszoete cocktail met een prachtige kleur.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →