20-06-2024 08:27 Rubriek: Review
Een ijskoud drankje is in de zomer essentieel en daar hoeft heus niet altijd alcohol in te zitten.
In dit boekje vind je alle smaken terug die doen denken aan de zomer: rijp fruit, geurige kruiden, en zoet ruikende bloemen. Frisse smaken en delicate aroma's.
De schrijfster begint met het opsommen van de verschillende cocktail tools en waarvoor ze precies dienen. Ook de verschillende soorten en maten glazen worden toegelicht, met uitleg over welk glas voor welk drankje geschikt is. En vervolgens het verschil tussen shaken en stirred, wanneer je welke techniek kunt toepassen en welk effect de techniek heeft op het eindresultaat van je cocktail.
Recepten
Als eerste de recepten voor allerlei siropen en fruitpurees. Denk aan honingsiroop, rozensiroop en perzik- of aardbeienpuree. Ook een recept voor zelfgemaakte citroenlimonade of rabarberlimonade.
Vervolgens 60 cocktailrecepten. Klassiekers als de Mint Julep en variaties op klassieker als de Kirsch Royale, bubbelwijn met kirsch (ipv de Kir Royale, bubbelwijn met Crème de Cassis) en de Flirtini, een variatie op de French Martini, waaraan wat bubbelwijn wordt toegevoegd. De Flirtini heb ik getest en die was behoorlijk zwaar, qua alcohol, maar heerlijk fruitig en zoet.
De recepten zijn voorzien van vrolijke cartoonachtige tekeningen, geen foto's dus. Drankjes zijn ook heel lastig te fotograferen, dus ik begrijp die keuze wel.
Conclusie
Vind je het leuk om barman/vrouw te spelen, dan is dit een boekje voor jou. Het boekje bevat leuke, originele recepten waarmee je zelf ook nog verder kunt variëren. Het hebben van een cocktailset (of in ieder geval een shaker) is wel handig, hoewel die niet voor ieder recept nodig is.