Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Makkelijke kerst

Meerdere auteurs

Verschijning: 08-10-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Met char siu gelakte ham uit de oven

Uit: Makkelijke kerst
Een cadeautje van: VBK Media

26-11-2024 08:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 10 personen / (Voor- )bereidingstijd 2 uur (+ rusttijd)

Ham

Ingrediënten:

  • 250 ml char-siusaus (verkrijgbaar bij de Aziatische supermarkt)
  • 80 ml zoete chilisaus
  • 2 2/3 el fijn geraspte verse gemberwortel
  • 2 tl fijn geraspte schil van een biologische sinaasappel
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 1/2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 gegaarde beenham à 6 kg, met zwoerd en been

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Meng de char-siusaus en chilisaus, gember, de schil en het sap van de sinaasappel en het vijfkruidenpoeder in een kommetje
  3. Maak met een scherp mes ondiepe insnijdingen in de ham, in één richting, diagonaal, met een tussenruimte van 3 cm, en doe dan hetzelfde in de tegenovergestelde richting, waardoor je een ruitpatroon krijgt. Dek het bot af met aluminiumfolie. 
  4. Schenk 375 ml water in een grote braadslee. Leg de ham op een met olie ingevet rek boven de braadslee. Lak de ham rondom met de charsiuglaze, zet hem 1,5 uur of tot hij bruin is in de oven en lak hem in die tijd regelmatig met de glaze.
  5. Neem de ham uit de oven, dek hem losjes af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten voor je hem aansnijdt.

Uit: Makkelijke Kerst
Credits: James Moffatt
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: 10 euro

Categorieën: hoofdgerecht, vlees

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Makkelijke Kerst →

Sneller je favoriete feestgerechten op tafel: Makkelijke Kerst

Recept: Witte Chocoladeschotsen met Candy Cane →

Kerstiger dan deze zoete lekkernij wordt het niet!

Getest: Salade met Avocado en Garnalen →

Een goede salade doet het altijd goed, bij iedere gelegenheid. Dit is een lekkere salade die ook nog mooi op tafel staat.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep