Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Makkelijke kerst

Meerdere auteurs

Verschijning: 08-10-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Met char siu gelakte ham uit de oven

Uit: Makkelijke kerst
Een cadeautje van: VBK Media

26-11-2024 08:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 10 personen / (Voor- )bereidingstijd 2 uur (+ rusttijd)

Ham

Ingrediënten:

  • 250 ml char-siusaus (verkrijgbaar bij de Aziatische supermarkt)
  • 80 ml zoete chilisaus
  • 2 2/3 el fijn geraspte verse gemberwortel
  • 2 tl fijn geraspte schil van een biologische sinaasappel
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 1/2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 gegaarde beenham à 6 kg, met zwoerd en been

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Meng de char-siusaus en chilisaus, gember, de schil en het sap van de sinaasappel en het vijfkruidenpoeder in een kommetje
  3. Maak met een scherp mes ondiepe insnijdingen in de ham, in één richting, diagonaal, met een tussenruimte van 3 cm, en doe dan hetzelfde in de tegenovergestelde richting, waardoor je een ruitpatroon krijgt. Dek het bot af met aluminiumfolie. 
  4. Schenk 375 ml water in een grote braadslee. Leg de ham op een met olie ingevet rek boven de braadslee. Lak de ham rondom met de charsiuglaze, zet hem 1,5 uur of tot hij bruin is in de oven en lak hem in die tijd regelmatig met de glaze.
  5. Neem de ham uit de oven, dek hem losjes af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten voor je hem aansnijdt.

Uit: Makkelijke Kerst
Credits: James Moffatt
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: 10 euro

Categorieën: hoofdgerecht, vlees

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Makkelijke Kerst →

Sneller je favoriete feestgerechten op tafel: Makkelijke Kerst

Recept: Witte Chocoladeschotsen met Candy Cane →

Kerstiger dan deze zoete lekkernij wordt het niet!

Getest: Salade met Avocado en Garnalen →

Een goede salade doet het altijd goed, bij iedere gelegenheid. Dit is een lekkere salade die ook nog mooi op tafel staat.

Alle blogs in de rubriek Recept [59]

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

26-12-2024 Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

18-12-2024 Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

17-12-2024 Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →