26-11-2024 08:30 naar notities Rubriek: Recept
Voor 10 personen / (Voor- )bereidingstijd 2 uur (+ rusttijd)
Ingrediënten:
- 250 ml char-siusaus (verkrijgbaar bij de Aziatische supermarkt)
- 80 ml zoete chilisaus
- 2 2/3 el fijn geraspte verse gemberwortel
- 2 tl fijn geraspte schil van een biologische sinaasappel
- 80 ml sinaasappelsap
- 1/2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 1 gegaarde beenham à 6 kg, met zwoerd en been
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Meng de char-siusaus en chilisaus, gember, de schil en het sap van de sinaasappel en het vijfkruidenpoeder in een kommetje
- Maak met een scherp mes ondiepe insnijdingen in de ham, in één richting, diagonaal, met een tussenruimte van 3 cm, en doe dan hetzelfde in de tegenovergestelde richting, waardoor je een ruitpatroon krijgt. Dek het bot af met aluminiumfolie.
- Schenk 375 ml water in een grote braadslee. Leg de ham op een met olie ingevet rek boven de braadslee. Lak de ham rondom met de charsiuglaze, zet hem 1,5 uur of tot hij bruin is in de oven en lak hem in die tijd regelmatig met de glaze.
- Neem de ham uit de oven, dek hem losjes af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten voor je hem aansnijdt.
Uit: Makkelijke Kerst
Credits: James Moffatt
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: 10 euro
Categorieën: hoofdgerecht, vlees