Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Even more Basics to Brilliance

Donna Hay

Verschijning: 07-11-2023

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Knoflook smaakbompasta

Uit: Even more Basics to Brilliance

29-03-2024 07:45 naar notities Rubriek: Getest

knoflook pastaBij de basic 'gepofte knoflook' staan drie recepten die je er vervolgens mee kunt maken. Ik maakte de knoflookkip op aardappel-preigratin al eens toen we in Frankrijk waren. Het was toen onderdeel van onze kerstmaaltijd.

Het poffen van de bollen knoflook is niet moeilijk en staat goed omschreven in het boek.

Deze keer gebruikte ik de gepofte knoflook voor een verrukkelijk pastagerecht, romige gepofte knoflookpasta met orgegano-olie. 

Als je de knoflookcrème eenmaal klaar hebt, is de bereiding van de pasta een peuleschilletje. Mijn foto's evenaren de foto's in het boek uiteraard niet. Het eten ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar de foto's in het boek zijn zo prachtig ... dat is niet te evenaren. 

Wat in dit gerecht wel mist is groente. Dus maak er een lekkere salade bij.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Levert Donna Hay opnieuw? →

Het is geen geheim: Donna Hay en ik zijn een match made in heaven. Voldoet 'Even more Basics tot Brilliance' ook weer aan de hoge verwachtingen?

Zalm met een vurige chiliolie →

In 'Even more Basics to Brilliance' staat een heerlijke knapperige chiliolie die erg lekker is bij zalm. Een vurig visje dus.

Gekaramelliseerde uien op drie manieren →

Tranen met tuiten bij het snijden van 2 kilo uien, maar zeer de moeite waar. Gekaramelliseerde-uienpasta met krokante salie.

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep