Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Even more Basics to Brilliance

Donna Hay

Verschijning: 07-11-2023

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Knoflook smaakbompasta

Uit: Even more Basics to Brilliance

29-03-2024 07:45 Rubriek: Getest

knoflook pastaBij de basic 'gepofte knoflook' staan drie recepten die je er vervolgens mee kunt maken. Ik maakte de knoflookkip op aardappel-preigratin al eens toen we in Frankrijk waren. Het was toen onderdeel van onze kerstmaaltijd.

Het poffen van de bollen knoflook is niet moeilijk en staat goed omschreven in het boek.

Deze keer gebruikte ik de gepofte knoflook voor een verrukkelijk pastagerecht, romige gepofte knoflookpasta met orgegano-olie. 

Als je de knoflookcrème eenmaal klaar hebt, is de bereiding van de pasta een peuleschilletje. Mijn foto's evenaren de foto's in het boek uiteraard niet. Het eten ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar de foto's in het boek zijn zo prachtig ... dat is niet te evenaren. 

Wat in dit gerecht wel mist is groente. Dus maak er een lekkere salade bij.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Levert Donna Hay opnieuw? →

Het is geen geheim: Donna Hay en ik zijn een match made in heaven. Voldoet 'Even more Basics tot Brilliance' ook weer aan de hoge verwachtingen?

Zalm met een vurige chiliolie →

In 'Even more Basics to Brilliance' staat een heerlijke knapperige chiliolie die erg lekker is bij zalm. Een vurig visje dus.

Gekaramelliseerde uien op drie manieren →

Tranen met tuiten bij het snijden van 2 kilo uien, maar zeer de moeite waar. Gekaramelliseerde-uienpasta met krokante salie.

Lijstjes [1] →

Getest [150] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [46] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Van de Plank →

'Van de Plank' speelt volop in op de 'Grazing Boards' trend: Hoe stel je precies een mooi en lekker Grazing Board samen?

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recept [48] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Perfect Pavlova Board →

Pavlova het ultieme feestelijk dessert voor Kerst of voor Pasen. Een beter shared dessert bestaat er toch niet?

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.