30-03-2024 08:00 Rubriek: Review
Iedere kookliefhebber kent haar denk ik wel, Donna Hay. Ze is een Australische tv-chef die ook in Europa heel bekend is. Haar programma's zijn bijvoorbeeld uitgezonden op 24Kitchen en Njam! Ook in de eerste jaren van Masterchef Australia is ze veelvuldig te zien geweest.
Hay schreef inmiddels vele kookboeken en maar liefst acht van die pareltjes staan in mijn boekenkast. 'Even more Basics to Brilliance' is mijn nieuwste aanwinst.
Waarom haar recepten zo goed bij mij passen? Ik denk dat de smaken in haar recepten heel goed aansluiten bij mijn smaakvoorkeuren. En het allerbelangrijkste: de recepten kloppen als een bus, altijd!
De inhoud van het boek
Het boek is een vervolg op 'Basics to Brilliance' en is gemaakt om jou als thuiskok te voorzien van een aantal goede basics waarmee je kunt gaan variëren. Om je een voorbeeld te geven: een recept voor de basic gepofte knoflook leidt tot drie recepten mét die gepofte knoflook, namelijk: romige gepofte-knoflookpasta met oregano-olie, knoflookkip op aardappel-preigratin en bruschetta met gepofte knoflook, burrata en gekneusde basilicum. Maar ook bijvoorbeeld rösti als basic en daar maak je dan rösti met gepeperde ossenhaas en dragonroom mee, of met wodka en bietjes gezouten koningsmakreel op krokante rösti, of rösti met avocado, gerookte zalm en gepocheerd ei.
Een eenvoudig, maar zeer doeltreffend concept. Ook in dit boek zijn de recepten weer zeer duidelijk geschreven en als je het recept stap voor stap volgt, kan er eigenlijk niets misgaan.
En dan die fotografie! Ook in dit boek is dat weer fantastisch voor elkaar. Het is een genot om alleen al te bladeren door dit boek.
Video's
Voor in het boek vind je een aantal QR-codes naar video's waarin Hay stap voor stap voordoet hoe je een recept moet maken.
Cadeautip
Eigenlijk is dit boek, of het oudere zusje van dit boek, een van de betere cadeautips die ik je kan geven als je iets zoekt voor een kookliefhebber. Of gewoon lekker voor jezelf!
Conclusie
Dus om de vraag in de titel van dit artikel te beantwoorden: JA! Ze levert opnieuw met prachtige recepten en een parel van een boek.