Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Even more Basics to Brilliance

Donna Hay

Verschijning: 07-11-2023

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Levert Donna Hay opnieuw?

Uit: Even more Basics to Brilliance

30-03-2024 08:00 Rubriek: Review

Iedere kookliefhebber kent haar denk ik wel, Donna Hay. Ze is een Australische tv-chef die ook in Europa heel bekend is. Haar programma's zijn bijvoorbeeld uitgezonden op 24Kitchen en Njam! Ook in de eerste jaren van Masterchef Australia is ze veelvuldig te zien geweest. 

Hay schreef inmiddels vele kookboeken en maar liefst acht van die pareltjes staan in mijn boekenkast. 'Even more Basics to Brilliance' is mijn nieuwste aanwinst. 

Waarom haar recepten zo goed bij mij passen? Ik denk dat de smaken in haar recepten heel goed aansluiten bij mijn smaakvoorkeuren. En het allerbelangrijkste: de recepten kloppen als een bus, altijd!

De inhoud van het boek

Het boek is een vervolg op 'Basics to Brilliance' en is gemaakt om jou als thuiskok te voorzien van een aantal goede basics waarmee je kunt gaan variëren. Om je een voorbeeld te geven: een recept voor de basic gepofte knoflook leidt tot drie recepten mét die gepofte knoflook, namelijk: romige gepofte-knoflookpasta met oregano-olie, knoflookkip op aardappel-preigratin en bruschetta met gepofte knoflook, burrata en gekneusde basilicum. Maar ook bijvoorbeeld rösti als basic en daar maak je dan rösti met gepeperde ossenhaas en dragonroom mee, of met wodka en bietjes gezouten koningsmakreel op krokante rösti, of rösti met avocado, gerookte zalm en gepocheerd ei.

Een eenvoudig, maar zeer doeltreffend concept. Ook in dit boek zijn de recepten weer zeer duidelijk geschreven en als je het recept stap voor stap volgt, kan er eigenlijk niets misgaan. 

En dan die fotografie! Ook in dit boek is dat weer fantastisch voor elkaar. Het is een genot om alleen al te bladeren door dit boek. 

Video's

Voor in het boek vind je een aantal QR-codes naar video's waarin Hay stap voor stap voordoet hoe je een recept moet maken. 

Cadeautip

Eigenlijk is dit boek, of het oudere zusje van dit boek, een van de betere cadeautips die ik je kan geven als je iets zoekt voor een kookliefhebber. Of gewoon lekker voor jezelf!

Conclusie

Dus om de vraag in de titel van dit artikel te beantwoorden: JA! Ze levert opnieuw met prachtige recepten en een parel van een boek. 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Knoflook smaakbompasta →

In 'Even more Basics to Brilliance' staat een pasta waar knoflookliefhebbers hun vingers bij af zullen likken.

Zalm met een vurige chiliolie →

In 'Even more Basics to Brilliance' staat een heerlijke knapperige chiliolie die erg lekker is bij zalm. Een vurig visje dus.

Gekaramelliseerde uien op drie manieren →

Tranen met tuiten bij het snijden van 2 kilo uien, maar zeer de moeite waar. Gekaramelliseerde-uienpasta met krokante salie.

Alle blogs in de rubriek Review [50]

Recensie: Too Easy →

19-12-2024 Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

11-12-2024 Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

05-12-2024 Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →