Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Even more Basics to Brilliance

Donna Hay

Verschijning: 07-11-2023

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Levert Donna Hay opnieuw?

Uit: Even more Basics to Brilliance

30-03-2024 08:00 naar notities Rubriek: Review

Iedere kookliefhebber kent haar denk ik wel, Donna Hay. Ze is een Australische tv-chef die ook in Europa heel bekend is. Haar programma's zijn bijvoorbeeld uitgezonden op 24Kitchen en Njam! Ook in de eerste jaren van Masterchef Australia is ze veelvuldig te zien geweest. 

Hay schreef inmiddels vele kookboeken en maar liefst acht van die pareltjes staan in mijn boekenkast. 'Even more Basics to Brilliance' is mijn nieuwste aanwinst. 

Waarom haar recepten zo goed bij mij passen? Ik denk dat de smaken in haar recepten heel goed aansluiten bij mijn smaakvoorkeuren. En het allerbelangrijkste: de recepten kloppen als een bus, altijd!

De inhoud van het boek

Het boek is een vervolg op 'Basics to Brilliance' en is gemaakt om jou als thuiskok te voorzien van een aantal goede basics waarmee je kunt gaan variëren. Om je een voorbeeld te geven: een recept voor de basic gepofte knoflook leidt tot drie recepten mét die gepofte knoflook, namelijk: romige gepofte-knoflookpasta met oregano-olie, knoflookkip op aardappel-preigratin en bruschetta met gepofte knoflook, burrata en gekneusde basilicum. Maar ook bijvoorbeeld rösti als basic en daar maak je dan rösti met gepeperde ossenhaas en dragonroom mee, of met wodka en bietjes gezouten koningsmakreel op krokante rösti, of rösti met avocado, gerookte zalm en gepocheerd ei.

Een eenvoudig, maar zeer doeltreffend concept. Ook in dit boek zijn de recepten weer zeer duidelijk geschreven en als je het recept stap voor stap volgt, kan er eigenlijk niets misgaan. 

En dan die fotografie! Ook in dit boek is dat weer fantastisch voor elkaar. Het is een genot om alleen al te bladeren door dit boek. 

Video's

Voor in het boek vind je een aantal QR-codes naar video's waarin Hay stap voor stap voordoet hoe je een recept moet maken. 

Cadeautip

Eigenlijk is dit boek, of het oudere zusje van dit boek, een van de betere cadeautips die ik je kan geven als je iets zoekt voor een kookliefhebber. Of gewoon lekker voor jezelf!

Conclusie

Dus om de vraag in de titel van dit artikel te beantwoorden: JA! Ze levert opnieuw met prachtige recepten en een parel van een boek. 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Knoflook smaakbompasta →

In 'Even more Basics to Brilliance' staat een pasta waar knoflookliefhebbers hun vingers bij af zullen likken.

Zalm met een vurige chiliolie →

In 'Even more Basics to Brilliance' staat een heerlijke knapperige chiliolie die erg lekker is bij zalm. Een vurig visje dus.

Gekaramelliseerde uien op drie manieren →

Tranen met tuiten bij het snijden van 2 kilo uien, maar zeer de moeite waar. Gekaramelliseerde-uienpasta met krokante salie.

Alle blogs in de rubriek Review [64]

Recensie: Hokkaido →

25-05-2025 Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

15-05-2025 Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

04-05-2025 Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer