Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Even more Basics to Brilliance

Donna Hay

Verschijning: 07-11-2023

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Zalm met een vurige chiliolie

Uit: Even more Basics to Brilliance

28-03-2024 07:15 naar notities Rubriek: Getest

Zalm met chiliolieIn de knapperige chiliolie van Donna Hay gaat maar liefst 25 gram chilivlokken! Gelukkig eet je er per keer maar weinig van. De olie is waanzinnig lekker, maar je moet 'm wel echt met mate gebruiken. 

Ik gebruikte de olie bij de geschroeide zalm van pagina 22. De zalm schroei je dicht in een hete koekenpan, nog geen minuut per kant. Zo is zalm echt het allerlekkerst.

Bij de zalm zit een komkommersalade met kokosmelk. Dit past er goed bij en de kokosmelk geeft de nodige verkoeling na de chiliolie. 

Geen goedkoop gerecht, want goede zalm is nou eenmaal prijzig. Wel heel erg lekker en het recept en de smakencombinatie klopte weer als een zwerende vinger.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Levert Donna Hay opnieuw? →

Het is geen geheim: Donna Hay en ik zijn een match made in heaven. Voldoet 'Even more Basics tot Brilliance' ook weer aan de hoge verwachtingen?

Knoflook smaakbompasta →

In 'Even more Basics to Brilliance' staat een pasta waar knoflookliefhebbers hun vingers bij af zullen likken.

Gekaramelliseerde uien op drie manieren →

Tranen met tuiten bij het snijden van 2 kilo uien, maar zeer de moeite waar. Gekaramelliseerde-uienpasta met krokante salie.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →