29-06-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4/5 personen
Ingrediënten:
- 4 grote rijpe perziken of 5/6 wat kleinere
- 50 ml melk
- 1 el boter
- 3 el fijne kristalsuiker
- 32 gram vanillesuiker (= 4 zakjes)
- klein scheutje rum (kan ook zonder)
- 1 blaadjes gelatine (als je puree erg dun is 2 blaadjes gebruiken)
- handje pistachenootjes (grof verkruimelen)
- slagroom
Schil de perziken, snijd ze in grove stukken (verwijder pitten) en pureer ze in een blender samen met de melk. Week de blaadjes gelatine in koud water.
Doe de boter in een pannetje en laat rustig smelten. Voeg suiker, vanillesuiker, rum en de perzikpuree toe en breng roerend aan de kook. Laat al roerend 3 minuten zachtje pruttelen. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de hete puree. Roer door totdat de gelatine geheel is opgelost. Laat het vervolgens afkoelen.
Verdeel de puree over een paar mooie glazen en spuit er slagroom op. Garneer met een blaadje munt en wat kruimels pistachenootjes.