Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: Makkelijk Tropisch Perziktoetje

29-06-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4/5 personen

perziktoetje

Ingrediënten:

  • 4 grote rijpe perziken of 5/6 wat kleinere
  • 50 ml melk
  • 1 el boter
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 32 gram vanillesuiker (= 4 zakjes)
  • klein scheutje rum (kan ook zonder)
  • 1 blaadjes gelatine (als je puree erg dun is 2 blaadjes gebruiken)
  • handje pistachenootjes (grof verkruimelen)
  • slagroom

Schil de perziken, snijd ze in grove stukken (verwijder pitten) en pureer ze in een blender samen met de melk. Week de blaadjes gelatine in koud water. 

Doe de boter in een pannetje en laat rustig smelten. Voeg suiker, vanillesuiker, rum en de perzikpuree toe en breng roerend aan de kook. Laat al roerend 3 minuten zachtje pruttelen. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de hete puree. Roer door totdat de gelatine geheel is opgelost. Laat het vervolgens afkoelen.

Verdeel de puree over een paar mooie glazen en spuit er slagroom op. Garneer met een blaadje munt en wat kruimels pistachenootjes.

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.