27-07-2024 19:45 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 kilo mosselen (een kilo per persoon, hoofdgerecht)
- flesje bier of flink glas witte wijn
- 1 ui (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
- 1 prei (in ringen)
- 1 winterwortel (in kleine blokjes)
- klontje boter
- scheutje olijfolie
Bereiden:
Spoel de mosselen af met koud water. Gooi de mosselen die niet sluiten als je er een tikje op geeft en de mosselschelpen die stuk zijn weg.
Pak je allergrootste pan (voor 4 kilo mosselen heb je ruimte nodig!) smelt de boter en doe de olie erbij. Verhit dit. Fruit het uitje en de knoflook even aan. Voeg de blokjes wortel en de prei toe en zet even lekker aan.
Doe de mosselen in de pan, giet het bier of de wijn erbij en breng aan de kook. Als het kookt zet je het vuur laag, doe je de deksel op de pan en laat je het een minuut of 5/6 lekker pruttelen.
Als de schelpen mooi wijd openstaan zijn ze klaar. Zet de pan op tafel en enjoy!
Meestal eet ik er stokbrood met kruidenboter bij. Soms een eenvoudige groente- of aardappelsalade.