Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Recept: komkommer-spinaziesoep met plukbrood

18-08-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen / ong. een half uurtje werk

Soep

Ingrediënten voor de soep:

  • 2 komkommers
  • 400 gram spinazie
  • 1 flink teen knoflook (of 2 kleintjes)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el vissaus
  • 2 el oestersaus
  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • crème fraîche
  • 1 lente-uitje (in ringetjes gesneden)

Ingrediënten voor het brood:

  • 1 Turks afbakbrood
  • 2 el olijfolie
  • 2 lente-uitjes in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram geraspte kaas

Bereiden soep:

Snijd de komkommers doormidden, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Snipper de teen knoflook. Giet de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de knoflook kort aan. Doe de komkommer en de spinazie erbij en bak al omscheppend even aan. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. 

Laat de soep 5 minuten pruttelen, zet dan het vuur laag en pureer de soep met een staafmixer. Roer de vissaus en de oestersaus erdoor. Proef even of er nog iets nodig is qua smaak (misschien een beetje zout of peper). Roer als laatste de yoghurt erdoor en laat de soep dan niet meer koken.

Bereiden brood:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het afbakbrood in met een mes (ongeveer om de centimeter). Meng in een kom de olijfolie, de fijn gesneden knoflook, de ringetjes lente-ui en de geraspte kaas door elkaar. Verdeel dit mengsel over het brood en duw het in de inkepingen. Leg het brood op een met bakpapier bekleed rooster en bak het brood ongeveer 10 minuten. 

Brood

Categorieën: hoofdgerecht, soep

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.