18-08-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen / ong. een half uurtje werk
Ingrediënten voor de soep:
- 2 komkommers
- 400 gram spinazie
- 1 flink teen knoflook (of 2 kleintjes)
- 2 el olijfolie
- 2 el vissaus
- 2 el oestersaus
- 200 ml volle yoghurt
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- crème fraîche
- 1 lente-uitje (in ringetjes gesneden)
Ingrediënten voor het brood:
- 1 Turks afbakbrood
- 2 el olijfolie
- 2 lente-uitjes in ringen gesneden
- 1 teentje knoflook
- 150 gram geraspte kaas
Bereiden soep:
Snijd de komkommers doormidden, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Snipper de teen knoflook. Giet de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de knoflook kort aan. Doe de komkommer en de spinazie erbij en bak al omscheppend even aan. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat de soep 5 minuten pruttelen, zet dan het vuur laag en pureer de soep met een staafmixer. Roer de vissaus en de oestersaus erdoor. Proef even of er nog iets nodig is qua smaak (misschien een beetje zout of peper). Roer als laatste de yoghurt erdoor en laat de soep dan niet meer koken.
Bereiden brood:
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het afbakbrood in met een mes (ongeveer om de centimeter). Meng in een kom de olijfolie, de fijn gesneden knoflook, de ringetjes lente-ui en de geraspte kaas door elkaar. Verdeel dit mengsel over het brood en duw het in de inkepingen. Leg het brood op een met bakpapier bekleed rooster en bak het brood ongeveer 10 minuten.
Categorieën: hoofdgerecht, soep