Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Heilig Boontje

Joeri Veul

Verschijning: 15-10-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Doperwten-pastinaaksoep met waterkersolie

Uit: Heilig Boontje

23-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Getest

De pastinaak is het zoetere, wit gekleurde broertje of zusje van de bekende oranje wortel. De smaak heeft ook wel iets van knolselderij.  Gecombineerd met de doperwten heb je daarom een zoetige soep. Best even wennen, maar erg lekker.

Doperwten-pastinaaksoep

De olie in het recept is gemaakt van waterkers, maar dat kon ik in onze bescheiden buurtsuper niet vinden helaas. Ik heb daarom rucola gebruikt. Ook lekker. De soep is heel eenvoudig te maken, als je een blender of een staafmixer hebt tenminste. Ik vond 'm iets te dik, dus de volgende keer maak ik iets meer bouillon voor deze hoeveelheid pastinaak en doperwten. Als je plantaardige room gebruikt (die tegenwoordig echt prima te nassen is) dan heb je een vegan soepje dat goed vult en erg lekker is.

Doperwten-pastinaaksoep

Dit recept staat in 'Heilig Boontje'.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Heilig Boontje →

Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recept: Rocky Road →

Chocola met knapperige vulling van dubbel geroosterde kikkererwten.

Recept: Groene krieltjessalade met frisse dilledressing →

In deze maaltijdsalade speelt zijdezachte tofu een hoofdrol. De salade wordt hierdoor luchtig en niet te zwaar.

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree →

Een hele bijzondere smaakcombinatie en de rode kool is echt top op deze manier.

Getest: Orzo met romige spinaziesaus →

Makkelijk en snel voor doordeweek en nog voedzaam en gezond ook.

Lijstjes [1] →

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.