24-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Getest
Rode kool vind ik altijd een lastig ding. Ik vind het alleen lekker als het goed bereid is en dat betekent vaak heel lang stoven. Bovendien vind ik het echte winterkost. De foto in van Joeri Veul in Heilig Boontje sprak me aan en dus besloot ik juist dit gerecht te proberen.
En mijn versie lijkt ook nog verrassend veel op het plaatje in het boek.
De rode kool op deze manier vond ik echt heel lekker. De kool is geroosterd in de oven, waardoor de buitenste bladeren lekker knapperig worden. Voor de laatste 10 minuten smeer je de parten kool in met een mengsel van miso, agavesiroop en appelazijn. Daarna gaat het nog even terug de oven in. Echt super. Dit is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de kerstdis. In plaats van de edamame-wasabipuree kun je er ook prima een lekkere rijke aardappelpuree bij maken.
Het recept vind je op pagina 100 van het boek Heilig Boontje.
Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht