Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Heilig Boontje

Joeri Veul

Verschijning: 15-10-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree

Uit: Heilig Boontje

24-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Getest

Rode kool vind ik altijd een lastig ding. Ik vind het alleen lekker als het goed bereid is en dat betekent vaak heel lang stoven. Bovendien vind ik het echte winterkost. De foto in van Joeri Veul in Heilig Boontje sprak me aan en dus besloot ik juist dit gerecht te proberen. 

Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree

En mijn versie lijkt ook nog verrassend veel op het plaatje in het boek. 

De rode kool op deze manier vond ik echt heel lekker. De kool is geroosterd in de oven, waardoor de buitenste bladeren lekker knapperig worden. Voor de laatste 10 minuten smeer je de parten kool in met een mengsel van miso, agavesiroop en appelazijn. Daarna gaat het nog even terug de oven in. Echt super. Dit is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de kerstdis. In plaats van de edamame-wasabipuree kun je er ook prima een lekkere rijke aardappelpuree bij maken. 

Het recept vind je op pagina 100 van het boek Heilig Boontje.

Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Heilig Boontje →

Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recept: Rocky Road →

Chocola met knapperige vulling van dubbel geroosterde kikkererwten.

Recept: Groene krieltjessalade met frisse dilledressing →

In deze maaltijdsalade speelt zijdezachte tofu een hoofdrol. De salade wordt hierdoor luchtig en niet te zwaar.

Getest: Doperwten-pastinaaksoep met waterkersolie →

Een goed vullende en gezonde maaltijdsoep.

Getest: Orzo met romige spinaziesaus →

Makkelijk en snel voor doordeweek en nog voedzaam en gezond ook.

Alle blogs in de rubriek Getest [149]

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

18-11-2024 Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

17-11-2024 Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

14-11-2024 Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Review [46] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Lijstjes [1] →

Recept [47] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?