Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

ERIE

Ria Waccary

Verschijning: 20-12-2023

Tekstone tekstproducties

Eenvoudig te bestellen bij:

Indische macaroni uit 'Erie Recepten voor het leven'

Uit: ERIE

11-02-2024 00:00 Rubriek: Getest

Het eerste recept dat ik maakte uit 'Erie, recepten voor het leven', was de Indische Macaroni op pagina 66.

Indische macaroni is een klassieker die is meegenomen door Indische Nederlanders in de jaren vijftig en zestig. Iedere familie heeft zijn eigen versie. In de meeste versies zit ham, maar in de Indische macaronischotel van Erie zit kip en knoflook. 

Zowel de kip als de macaroni wordt gekookt in kippenbouillon. De bouillon waarin de kip is gekookt, kun je na het koken prima invriezen voor later gebruik als smaakmaker in andere gerechten. Weggooien is zonde.

Verder gaat er heul veul kaas in. Superlekker, maar dat maakt het wel wat zware kost.  Maak er dus een lekkere lichte salade bij. Erie adviseert atjar ketimoen (zoetzure komkommer) maar ik heb er een eenvoudige groene salade bij gemaakt met een vrij neutrale vinaigrette. 

Het recept is prima te volgen, is voor iedereen goed te doen en het resultaat is heel erg lekker. De genoemde bereidingstijd (2 uur) is wat ruim. Ik ben er ongeveer anderhalf uur (inclusief afkoeltijd en oventijd) mee bezig geweest. Maar ik heb liever dat het te ruim aangegeven wordt dan dat het krap aan is. Ik houd erg van rust in de keuken. De Indische keuken heeft de reputatie dat je er uren voor in de keuken moet staan. Voor dit recept is dat in ieder geval niet nodig. 

Dikke aanrader!

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Erie Recepten voor het leven →

Heerlijk Indisch koken zonder veel poespas en het meeste is voor iedere thuiskok te doen.

Urap Campur uit 'Erie Recepten voor het leven' →

Gemengde groenten naar eigen voorkeur, met gekruide kokos. Terug te vinden op pagina 52.

Ajam Panggang Bumbu Ketjap uit 'Erie Recepten voor het Leven' →

Fantastische Indische kippendijen uit de oven. Terug te vinden op pagina 38.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Lijstjes [1] →

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?