11-02-2024 00:00 Rubriek: Getest
Deze fantastische kippendijtjes, maakte ik bij de Urap Campur. In dit gerecht zit wel degelijk een beetje pit (2 rode pepers en 4 groene rawits) maar de cominatie met de kokos uit het groentengerecht zorgt ervoor dat het behapbaar blijft. Let er dus op dat je dit gerecht slim combineert.
Je begint met het maken van de marinade en daar moet de kip minimaal twee uurtjes in 'badderen'. Dan gaan de kippendijen op een bakplaat en leg je ze onder de grill.
Ik heb ze niet te dicht onder de grill gelegd, anders loop je het risico dat de buitenkant al helemaal lekker is en de binnenkant nog niet gaar. Kip moet nou eenmaal door en door gaar zijn voordat je het eet. Je kunt de plaat de laatste 5 minuten natuurlijk best wat dichter onder de grill schuiven voor een gegrild korstje.
De kip was heerlijk! Gelukkig niet zo pittig dat je niets anders meer proeft, maar precies goed.
De bereidingstijd staat op 2,5 uur. Twee uur marineren en een half uur onder de grill. Voor marineren geldt: hoe langer hoe beter, dus doe dat vooral wanneer het je uitkomt. Mijn kip heeft iets langer dan een half uur onder de grill gelegen, maar dat was waarschijnlijk nodig omdat de schaal er niet direct onder stond, maar iets lager. Kippendijen drogen gelukkig niet snel uit. Gebruik je filet, dan loop je het risico op droog vlees.
Ook weer een eenvoudig recept dat voor iedereen goed te doen is.