Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

ERIE

Ria Waccary

Verschijning: 20-12-2023

Tekstone tekstproducties

Eenvoudig te bestellen bij:

Ajam Panggang Bumbu Ketjap uit 'Erie Recepten voor het Leven'

Uit: ERIE

11-02-2024 00:00 naar notities Rubriek: Getest

Deze fantastische kippendijtjes, maakte ik bij de Urap Campur. In dit gerecht zit wel degelijk een beetje pit (2 rode pepers en 4 groene rawits) maar de cominatie met de kokos uit het groentengerecht zorgt ervoor dat het behapbaar blijft. Let er dus op dat je dit gerecht slim combineert.

Je begint met het maken van de marinade en daar moet de kip minimaal twee uurtjes in 'badderen'. Dan gaan de kippendijen op een bakplaat en leg je ze onder de grill. 

Ik heb ze niet te dicht onder de grill gelegd, anders loop je het risico dat de buitenkant al helemaal lekker is en de binnenkant nog niet gaar. Kip moet nou eenmaal door en door gaar zijn voordat je het eet. Je kunt de plaat de laatste 5 minuten natuurlijk best wat dichter onder de grill schuiven voor een gegrild korstje.

De kip was heerlijk! Gelukkig niet zo pittig dat je niets anders meer proeft, maar precies goed.

De bereidingstijd staat op 2,5 uur. Twee uur marineren en een half uur onder de grill. Voor marineren geldt: hoe langer hoe beter, dus doe dat vooral wanneer het je uitkomt. Mijn kip heeft iets langer dan een half uur onder de grill gelegen, maar dat was waarschijnlijk nodig omdat de schaal er niet direct onder stond, maar iets lager. Kippendijen drogen gelukkig niet snel uit. Gebruik je filet, dan loop je het risico op droog vlees.

Ook weer een eenvoudig recept dat voor iedereen goed te doen is. 

 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Erie Recepten voor het leven →

Heerlijk Indisch koken zonder veel poespas en het meeste is voor iedere thuiskok te doen.

Indische macaroni uit 'Erie Recepten voor het leven' →

Macaroni ovenschotel op z'n Indisch, lekker! Terug te vinden op pagina 66.

Urap Campur uit 'Erie Recepten voor het leven' →

Gemengde groenten naar eigen voorkeur, met gekruide kokos. Terug te vinden op pagina 52.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer