Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Cocktails

Tess Posthumus

Verschijning: 15-08-2019

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Espresso Martini; shaken or stirred?

Uit: Cocktails

23-03-2024 07:30 Rubriek: Getest

De espresso martini is bedacht in de jaren '80 in Brasserie Soho in Londen. Het is een koude koffiecocktail met espresso, vodka, koffielikeur en suikersiroop.

Ik houd erg van koffie, maar van dingen met koffiesmaak dan weer niet zo heel erg. Toch wilde ik deze eens proberen. 

Op mijn verjaardag kreeg ik een cocktailset en het boek van Tess Posthumus en daar staat een recept voor espresso martini in!

Bereiden

Het bereiden is een peuleschilletje. Zorg dat alles goed koud is, gooi het in de shaker en shake zo hard als je kunt (shaken dus, niet stirren). Hoe harder je shaket hoe steviger de schuimlaag en hoe beter je mokkaboontjes blijven liggen. Bij mij floepte vlak voordat ik de foto schoot het boontje door het schuim, nog even oefenen dus.

De smaak

De smaak is erg goed, deze ga ik vast vaker maken. De koffiesmaak zit er goed in, maar het wijkt voldoende af van gewone koffie om bij mij door de keuring te komen. Lekker drankje! 

 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Ontdek de magische wereld van het mixen →

In 'Masterclass Cocktails' geeft Tess Posthumus je een kijkje in haar keuken met heerlijke recepten voor thuis.

Scene: rokerig jazzcafé en een Old Fashioned →

In 'cocktails' van Tess Posthumus staan alle klassiekers. Ook de Old Fashioned, het favoriete drankje van Don Draper.

De zon in een glas: Mimosa →

Een klassieker uit Cocktails van Tess Posthumus: mimosa, een heerlijke cocktail voor een zonnige dag.

Alle blogs in de rubriek Getest [124]

Getest: Dumplings met vis en garnalen →

07-09-2024 Dumplings met een vulling van witvis en garnalen.

Getest: Krokante gyoza met vis →

06-09-2024 Heerlijke krokante gyoza met witvis. Knutselen met eten en dan beloond worden met zoiets lekkers!

Getest: Vegetarische dumplings →

05-09-2024 Zeer smaakvolle hapjes, die een volwaardige maaltijd vormen.

Review [34] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.

Recept [28] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [3] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.