23-03-2024 07:30 Rubriek: Getest
De espresso martini is bedacht in de jaren '80 in Brasserie Soho in Londen. Het is een koude koffiecocktail met espresso, vodka, koffielikeur en suikersiroop.
Ik houd erg van koffie, maar van dingen met koffiesmaak dan weer niet zo heel erg. Toch wilde ik deze eens proberen.
Op mijn verjaardag kreeg ik een cocktailset en het boek van Tess Posthumus en daar staat een recept voor espresso martini in!
Bereiden
Het bereiden is een peuleschilletje. Zorg dat alles goed koud is, gooi het in de shaker en shake zo hard als je kunt (shaken dus, niet stirren). Hoe harder je shaket hoe steviger de schuimlaag en hoe beter je mokkaboontjes blijven liggen. Bij mij floepte vlak voordat ik de foto schoot het boontje door het schuim, nog even oefenen dus.
De smaak
De smaak is erg goed, deze ga ik vast vaker maken. De koffiesmaak zit er goed in, maar het wijkt voldoende af van gewone koffie om bij mij door de keuring te komen. Lekker drankje!