Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Cocktails

Tess Posthumus

Verschijning: 15-08-2019

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

De zon in een glas: Mimosa

Uit: Cocktails

24-03-2024 08:30 naar notities Rubriek: Getest

Terwijl ik dit schrijf, klettert de regen tegen de ramen en zit ik enorm naar een beetje voorjaar te verlangen.  

Als de zon een smaak zou hebben, smaakte het vast zoals deze cocktail. 

De mimosa cocktail wordt gemaakt met vers sinaasappelsap, champagne (of een andere lekkere witte bubbel) en een beetje Cointreau. 

Het heeft de perfecte zomerse mix van friszuur, zoet en mousserend. Echt een drankje voor op het terras .... als het ooit weer eens stopt met regenen.

Wist je dat deze cocktail is vernoemd naar de Australische plant met die mooie kleine gele bloemetjes?

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Ontdek de magische wereld van het mixen →

In 'Masterclass Cocktails' geeft Tess Posthumus je een kijkje in haar keuken met heerlijke recepten voor thuis.

Scene: rokerig jazzcafĂ© en een Old Fashioned →

In 'cocktails' van Tess Posthumus staan alle klassiekers. Ook de Old Fashioned, het favoriete drankje van Don Draper.

Espresso Martini; shaken or stirred? →

Een hippe cocktail uit 'Cocktails' van Tess Posthumus ... maar moet je deze martini nou shaken of stirren?

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer