Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Cocktails

Tess Posthumus

Verschijning: 15-08-2019

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Ontdek de magische wereld van het mixen

Uit: Cocktails

26-03-2024 08:00 Rubriek: Review

Cocktails Tess PosthumusCocktails zijn officieel een mengsel van minimaal drie ingrediënten, waarvan er twee drinkbaar moeten zijn en waarvan er één alcohol moet bevatten. Een gin-tonic of een rum-cola is dus eigenlijk officeel geen cocktail, maar een mixdrank... het is maar even dat je het weet.

Het boek

Ik kreeg dit boekje samen met een cocktailset op mijn verjaardag. Echt iets dat je niet zo snel voor jezelf koopt, maar wel heel leuk is om in huis te hebben. Alle klassiekers staan erin: de Kir Royale, de Mai Tai, de Piña Colada, de Cosmopolitan ... allemaal. Ook zijn er recepten opgenomen om siropen met verschillende smaken te maken, een aantal signature recepten van Tess Posthumus en een paar mocktails. 

Tess Posthumus

Tess werkte als bijbaan naast haar studie in een van de beste bars ter wereld: Door 74 in Amsterdam. Ze bleek talent te hebben want ze won verschillende nationale en internationale wedstrijden. De bijbaan werd een professionele loopbaan en in 2017 opende Tess samen met Timo Janse haar eigen cocktailbar, Flying Dutchmen Cocktails. 

Conclusie

Met Masterclass Cocktails haal je een goede gids in huis om de klassiekers te leren. Daarnaast is er veel te lezen over bartools (wat gebruik je nou eigenlijk waarvoor?), glazen, cocktailbitters en garnering. Een complete gids om van start te gaan met je eigen thuis Cocktailbar.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Scene: rokerig jazzcafé en een Old Fashioned →

In 'cocktails' van Tess Posthumus staan alle klassiekers. Ook de Old Fashioned, het favoriete drankje van Don Draper.

De zon in een glas: Mimosa →

Een klassieker uit Cocktails van Tess Posthumus: mimosa, een heerlijke cocktail voor een zonnige dag.

Espresso Martini; shaken or stirred? →

Een hippe cocktail uit 'Cocktails' van Tess Posthumus ... maar moet je deze martini nou shaken of stirren?

Alle blogs in de rubriek Review [50]

Recensie: Too Easy →

19-12-2024 Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

11-12-2024 Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

05-12-2024 Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.