Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Cocktails

Tess Posthumus

Verschijning: 15-08-2019

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Ontdek de magische wereld van het mixen

Uit: Cocktails

26-03-2024 08:00 Rubriek: Review

Cocktails Tess PosthumusCocktails zijn officieel een mengsel van minimaal drie ingrediënten, waarvan er twee drinkbaar moeten zijn en waarvan er één alcohol moet bevatten. Een gin-tonic of een rum-cola is dus eigenlijk officeel geen cocktail, maar een mixdrank... het is maar even dat je het weet.

Het boek

Ik kreeg dit boekje samen met een cocktailset op mijn verjaardag. Echt iets dat je niet zo snel voor jezelf koopt, maar wel heel leuk is om in huis te hebben. Alle klassiekers staan erin: de Kir Royale, de Mai Tai, de Piña Colada, de Cosmopolitan ... allemaal. Ook zijn er recepten opgenomen om siropen met verschillende smaken te maken, een aantal signature recepten van Tess Posthumus en een paar mocktails. 

Tess Posthumus

Tess werkte als bijbaan naast haar studie in een van de beste bars ter wereld: Door 74 in Amsterdam. Ze bleek talent te hebben want ze won verschillende nationale en internationale wedstrijden. De bijbaan werd een professionele loopbaan en in 2017 opende Tess samen met Timo Janse haar eigen cocktailbar, Flying Dutchmen Cocktails. 

Conclusie

Met Masterclass Cocktails haal je een goede gids in huis om de klassiekers te leren. Daarnaast is er veel te lezen over bartools (wat gebruik je nou eigenlijk waarvoor?), glazen, cocktailbitters en garnering. Een complete gids om van start te gaan met je eigen thuis Cocktailbar.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Scene: rokerig jazzcafé en een Old Fashioned →

In 'cocktails' van Tess Posthumus staan alle klassiekers. Ook de Old Fashioned, het favoriete drankje van Don Draper.

De zon in een glas: Mimosa →

Een klassieker uit Cocktails van Tess Posthumus: mimosa, een heerlijke cocktail voor een zonnige dag.

Espresso Martini; shaken or stirred? →

Een hippe cocktail uit 'Cocktails' van Tess Posthumus ... maar moet je deze martini nou shaken of stirren?

Alle blogs in de rubriek Review [34]

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

04-09-2024 Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

24-08-2024 De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

16-07-2024 Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.

Getest [124] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Dumplings met vis en garnalen →

Dumplings met een vulling van witvis en garnalen.

Getest: Krokante gyoza met vis →

Heerlijke krokante gyoza met witvis. Knutselen met eten en dan beloond worden met zoiets lekkers!

Getest: Vegetarische dumplings →

Zeer smaakvolle hapjes, die een volwaardige maaltijd vormen.

Recept [28] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [3] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.