Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Risotto! Risotto!

Valentina Harris

Verschijning: 01-03-2018

Veltman Uitgevers B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Risotto met een hoofdrol voor peterselie

Uit: Risotto! Risotto!

04-04-2024 07:15 naar notities Rubriek: Getest

Risotto met peterselieEr zijn twee soorten peterselie die in de keuken veel worden gebruikt. Krulpeterselie en platte peterselie. Voor dit gerecht gebruik je platte peterselie want die is wat krachteriger van smaak, zelfs een beetje licht peperig. Krulpeterselie is veel zachter van smaak. 

De algemene regel is, dat je platte peterselie gebruikt voor de smaak en dat je krulpeterselie gebruikt voor de garnering. 

Ik ken geen andere gerechten waarin peterslie een hoofrol speelt, maar in deze risotto is dat wel het geval. 

Peterselie in de hoofdrol

En dat pakt fantastisch uit! Deze risotto heeft een heel eenvoudige basis en de smaak komt van de Parmezaanse kaas en de peterselie. Heel bijzonder en heel erg lekker.

Eenvoudig te maken en een absolute crowdpleaser.

Risotto met peterselie

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Een boek dat ik vaak uit de kast pak: Risotto! Risotto! →

Risotto! Risotto! Als je deze tweedehands nog op de kop kunt tikken: doen!

Een totaal andere risotto →

Niet romig, niet kazig, maar fris, zomers en licht: risotto met zalm uit Risotto! Risotto!

Italiaanse vlag risotto →

Groene basilicum, witte knoflook en rode tomaten, een op en top Italiaanse risotto. Uit Risotto! Risotto!

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer