Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Risotto! Risotto!

Valentina Harris

Verschijning: 01-03-2018

Veltman Uitgevers B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Italiaanse vlag risotto

Uit: Risotto! Risotto!

05-04-2024 07:30 naar notities Rubriek: Getest

Risotto tomaatEen hele zomerse en makkelijk te maken risotto.  Ik hoor veel om me heen dan mensen het maken van risotto maar lastig vinden en er daarom niet aan beginnen. 

Het is echt niet moeilijk

Dus, gewoon een keer doen. Goede tip: zet alles afgewogen en gesneden klaar, lees het recept en de volgorde van de stappen goed door. Doe het op rustig vuur, zodat je rijst niet aankoekt en gebruik voor het roeren bij voorkeur een siliconen spatel zodat je goed in alle hoeken en gaten van de pan kan komen. 

Wanneer is de rijst gaar?

Ik kan je maar 1 advies geven: proeven! Neem een korrel rijst in je mond en bijt erop. Voelt hij nog hard dan moet de rijst nog even doorkoken. Kun je de korrel makkelijk doorbijten en voelt het prettig (eetbaar) in je mond, dan is je rijst gaar en kun je de risotto verder afmaken. 

Een laatste tip

Laat je risotto als hij klaar is even een minuut of drie à vier staan met de deksel op de pan en zonder warmtebron. De smaken trekken dan lekker in elkaar door en het geheel wordt smeuïger. 

Risotto tomaat

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Een boek dat ik vaak uit de kast pak: Risotto! Risotto! →

Risotto! Risotto! Als je deze tweedehands nog op de kop kunt tikken: doen!

Een totaal andere risotto →

Niet romig, niet kazig, maar fris, zomers en licht: risotto met zalm uit Risotto! Risotto!

Risotto met een hoofdrol voor peterselie →

Peterselie wordt veel gebruikt in de keuken, maar het speelt zelden de hoofdrol in een gerecht. In Risotto! Risotto! staat een Risotto al Prezzemolo.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer