Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Risotto! Risotto!

Valentina Harris

Verschijning: 01-03-2018

Veltman Uitgevers B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Italiaanse vlag risotto

Uit: Risotto! Risotto!

05-04-2024 07:30 naar notities Rubriek: Getest

Risotto tomaatEen hele zomerse en makkelijk te maken risotto.  Ik hoor veel om me heen dan mensen het maken van risotto maar lastig vinden en er daarom niet aan beginnen. 

Het is echt niet moeilijk

Dus, gewoon een keer doen. Goede tip: zet alles afgewogen en gesneden klaar, lees het recept en de volgorde van de stappen goed door. Doe het op rustig vuur, zodat je rijst niet aankoekt en gebruik voor het roeren bij voorkeur een siliconen spatel zodat je goed in alle hoeken en gaten van de pan kan komen. 

Wanneer is de rijst gaar?

Ik kan je maar 1 advies geven: proeven! Neem een korrel rijst in je mond en bijt erop. Voelt hij nog hard dan moet de rijst nog even doorkoken. Kun je de korrel makkelijk doorbijten en voelt het prettig (eetbaar) in je mond, dan is je rijst gaar en kun je de risotto verder afmaken. 

Een laatste tip

Laat je risotto als hij klaar is even een minuut of drie à vier staan met de deksel op de pan en zonder warmtebron. De smaken trekken dan lekker in elkaar door en het geheel wordt smeuïger. 

Risotto tomaat

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Een boek dat ik vaak uit de kast pak: Risotto! Risotto! →

Risotto! Risotto! Als je deze tweedehands nog op de kop kunt tikken: doen!

Een totaal andere risotto →

Niet romig, niet kazig, maar fris, zomers en licht: risotto met zalm uit Risotto! Risotto!

Risotto met een hoofdrol voor peterselie →

Peterselie wordt veel gebruikt in de keuken, maar het speelt zelden de hoofdrol in een gerecht. In Risotto! Risotto! staat een Risotto al Prezzemolo.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.