05-04-2024 07:30 naar notities Rubriek: Getest
Een hele zomerse en makkelijk te maken risotto. Ik hoor veel om me heen dan mensen het maken van risotto maar lastig vinden en er daarom niet aan beginnen.
Het is echt niet moeilijk
Dus, gewoon een keer doen. Goede tip: zet alles afgewogen en gesneden klaar, lees het recept en de volgorde van de stappen goed door. Doe het op rustig vuur, zodat je rijst niet aankoekt en gebruik voor het roeren bij voorkeur een siliconen spatel zodat je goed in alle hoeken en gaten van de pan kan komen.
Wanneer is de rijst gaar?
Ik kan je maar 1 advies geven: proeven! Neem een korrel rijst in je mond en bijt erop. Voelt hij nog hard dan moet de rijst nog even doorkoken. Kun je de korrel makkelijk doorbijten en voelt het prettig (eetbaar) in je mond, dan is je rijst gaar en kun je de risotto verder afmaken.
Een laatste tip
Laat je risotto als hij klaar is even een minuut of drie à vier staan met de deksel op de pan en zonder warmtebron. De smaken trekken dan lekker in elkaar door en het geheel wordt smeuïger.