Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Risotto! Risotto!

Valentina Harris

Verschijning: 01-03-2018

Veltman Uitgevers B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Een totaal andere risotto

Uit: Risotto! Risotto!

06-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Risotto met zalmRisotto is een ontzettend veelzijdig gerecht. De basis is steeds hetzelfde. Ui en rijst gebakken in boter/olie, afblussen met een glas witte wijn en vervolgens lepel voor lepel bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. Meestal wordt de risotto afgemaakt met Parmezaanse kaas.

Er zijn ontzettend veel variaties op dit thema te bedenken en ik heb er ook al vele gemaakt. Deze risotto is weer heel anders dan de meeste risotto's. Er zit bijvoorbeeld geen kaas in, wat 'm veel lichter maakt en de bouillon bevat citroen, wat 'm veel frisser maakt. 

 

Erg lekker ook weer en zeer geschikt voor een zomerse dag.

Risotto zalm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Een boek dat ik vaak uit de kast pak: Risotto! Risotto! →

Risotto! Risotto! Als je deze tweedehands nog op de kop kunt tikken: doen!

Italiaanse vlag risotto →

Groene basilicum, witte knoflook en rode tomaten, een op en top Italiaanse risotto. Uit Risotto! Risotto!

Risotto met een hoofdrol voor peterselie →

Peterselie wordt veel gebruikt in de keuken, maar het speelt zelden de hoofdrol in een gerecht. In Risotto! Risotto! staat een Risotto al Prezzemolo.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →