14-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Mijn ultieme guilty pleasure: kroketten. Je kunt me ervoor wakker maken. Zelf maken ben ik nooit aan begonnen, want ik dacht altijd dat het een enorme toestand zou zijn en dat het toch nooit zo mooi en lekker wordt als gekochte kroketten.
In de fabriek gemaakte kroketten zijn zeker gladder, gelijkmatiger en netter, maar zelfgemaakte kroketten winnen het qua smaak met gemak van hun fabriekszusjes en -broertjes.
Kaaskroketten
Neem bijvoorbeeld deze kaaskroketten. Je moet er twee dagen voor uittrekken, maar de bereiding is echt verrassend eenvoudig. Je kunt zelf je kaascombinatie kiezen, in het boek wordt emmentaler, gruyère en Parmezaanse kaas aangeraden en dat heb ik dan ook gebruikt. De eerste dag maak je de vulling, die gaat een nachtje de koelkast in en de dag erna maak je de kroketten af. Ook het paneren vond ik niet moeilijk. Neem rustig je tijd, maar dat is de truc bij iedere kookklus.
Ik heb vier kroketten gebakken in mijn frituurpan voor een inductieplaat en de rest is de vriezer ingegaan.
Over die frituurpan gesproken. Ik kreeg er erg veel vragen over via Instagram. Het is deze: Japanse Frituurpan.