Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Kroket

Stuff'd

Verschijning: 11-10-2023

Lannoo N.V., Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Kaaskroketten uit eigen keuken

Uit: Kroket

14-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Mijn ultieme guilty pleasure: kroketten. Je kunt me ervoor wakker maken. Zelf maken ben ik nooit aan begonnen, want ik dacht altijd dat het een enorme toestand zou zijn en dat het toch nooit zo mooi en lekker wordt als gekochte kroketten. 

In de fabriek gemaakte kroketten zijn zeker gladder, gelijkmatiger en netter, maar zelfgemaakte kroketten winnen het qua smaak met gemak van hun fabriekszusjes en -broertjes. 

Kaaskroketten

Neem bijvoorbeeld deze kaaskroketten. Je moet er twee dagen voor uittrekken, maar de bereiding is echt verrassend eenvoudig. Je kunt zelf je kaascombinatie kiezen, in het boek wordt emmentaler, gruyère en Parmezaanse kaas aangeraden en dat heb ik dan ook gebruikt. De eerste dag maak je de vulling, die gaat een nachtje de koelkast in en de dag erna maak je de kroketten af. Ook het paneren vond ik niet moeilijk. Neem rustig je tijd, maar dat is de truc bij iedere kookklus. 

Ik heb vier kroketten gebakken in mijn frituurpan voor een inductieplaat en de rest is de vriezer ingegaan.

Over die frituurpan gesproken. Ik kreeg er erg veel vragen over via Instagram. Het is deze: Japanse Frituurpan.

Japanse frituurpan

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Kroketten in alle soorten en maten →

Toegegeven: ik moest even een drempel over, maar toen ik eenmaal was begonnen maakte ik de lekkerste kroketten.

Champignonkroket: lijkt vega, maar is het niet →

In deze champignonkroket zitten niet alleen champignons, maar ook allerlei andere paddenstoelen. Geurt heerlijk, smaakt fantastisch

Iedereen lust dit: aardappelkroketjes →

Is er iemand en Nederland waarbij aardappelkroketjes niet op de kersttafel staan?

Alle blogs in de rubriek Getest [155]

Getest: Vanillevla →

01-12-2024 Eén van de meest gegeten toetjes in Nederland: vanillevla! Maak het eens zelf, want dat is dubbellekker!

Getest: Stamppot rucola met gesmolten kaas →

30-11-2024 Oerhollandse stammpot, maar niet met boerenkool of andijvie maar met rucola en dat maakt 'm lekker pittig.

Getest: Kippensoep →

29-11-2024 Oerhollandse kippensoep naar recept van Rudolph van Veen.

Review [47] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Makkelijke Kerst →

Sneller je favoriete feestgerechten op tafel: Makkelijke Kerst

Recensie: Van de Plank →

'Van de Plank' speelt volop in op de 'Grazing Boards' trend: Hoe stel je precies een mooi en lekker Grazing Board samen?

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [52] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Tomatensoep met balletjes →

Voor de uiteindelijke smaak van de soep maakt het heel veel uit welke tomaten je kiest. Voorroosteren van de tomaten geeft extra smaak!

Recept: Sukadelapjes - draadjesvlees van oma →

Oma's draadjesvlees is een Hollands fenomeen. Sukade moet lang sudderen en het hele huis ruikt vervolgens naar vroeger.

Recept: Witlofschotel met gevulde eitjes →

Een klassieker met een twist: witlof, ham en kaas geserveerd met gevulde eitjes

Lijstjes [1] →