Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Kroket

Stuff'd

Verschijning: 11-10-2023

Lannoo N.V., Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Champignonkroket: lijkt vega, maar is het niet

Uit: Kroket

16-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

ChampignonkrokettenZijn champignonkroketten niet vegetarisch? Nee, hoewel je dat wel zou denken. Voor het laten opstijven van de vulling gebruik je namelijk gelatineblaadjes en gelatine wordt gemaakt van dierlijk materiaal, waaronder botten. Als je vegetariër bent zou ik deze daarom niet maken. In het boek staan ze wel onder 'veggie kroketjes' dus dat klopt niet helemaal.

Ze zijn wel erg lekker. Ik had nog wat potjes gedroogde paddenstoelen staat, die ik uit Frankrijk heb meegenomen. Dus die heb ik laten wellen en gebruikt in de vulling. Ze waren heel erg lekker!

Het recept

Dit recept is helder geschreven en door het stap voor stap te volgen kan er eigenlijk niets misgaan. Ik merkte al dat ik er wat meer handigheid in kreeg na het maken van de kaaskroketten en de aardappelkroketten. Ook hiervoor moet je even wat tijd uittrekken. Maak de ene dag de vulling en maak ze de andere dag af. Bak wat je meteen gaat eten en doe de rest in de vriezer. 

champignonkroket

Invriezen

Als je de kroketten gaat invriezen is het handig om ze van elkaar te scheiden door ze te omwikkelen met stukjes bakpapier. Dan plakken ze niet aan elkaar vast en kun je ze ingevroren en wel zo de frituur ingooien.

Frituurpan

Heb je geen frituurpan, overweeg dan de aanschaf van deze leukerd:


Japanse frituurpan Hij is klein en kan op je (inductie)kookplaat. Ben je klaar met frituren? Dan kan hij zo de vaatwasser in. Niet duur en erg handig als je met z'n tweeën bent. Hij is denk ik wat te klein voor een gezin.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Kroketten in alle soorten en maten →

Toegegeven: ik moest even een drempel over, maar toen ik eenmaal was begonnen maakte ik de lekkerste kroketten.

Iedereen lust dit: aardappelkroketjes →

Is er iemand en Nederland waarbij aardappelkroketjes niet op de kersttafel staan?

Kaaskroketten uit eigen keuken →

Zelf kroketten maken is veel minder 'gedoe' dan ik dacht. Het is een heerlijk knutselen-met-eten-klusje.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →