Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Kroket

Stuff'd

Verschijning: 11-10-2023

Lannoo N.V., Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Kaaskroketten uit eigen keuken

Uit: Kroket

14-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Mijn ultieme guilty pleasure: kroketten. Je kunt me ervoor wakker maken. Zelf maken ben ik nooit aan begonnen, want ik dacht altijd dat het een enorme toestand zou zijn en dat het toch nooit zo mooi en lekker wordt als gekochte kroketten. 

In de fabriek gemaakte kroketten zijn zeker gladder, gelijkmatiger en netter, maar zelfgemaakte kroketten winnen het qua smaak met gemak van hun fabriekszusjes en -broertjes. 

Kaaskroketten

Neem bijvoorbeeld deze kaaskroketten. Je moet er twee dagen voor uittrekken, maar de bereiding is echt verrassend eenvoudig. Je kunt zelf je kaascombinatie kiezen, in het boek wordt emmentaler, gruyère en Parmezaanse kaas aangeraden en dat heb ik dan ook gebruikt. De eerste dag maak je de vulling, die gaat een nachtje de koelkast in en de dag erna maak je de kroketten af. Ook het paneren vond ik niet moeilijk. Neem rustig je tijd, maar dat is de truc bij iedere kookklus. 

Ik heb vier kroketten gebakken in mijn frituurpan voor een inductieplaat en de rest is de vriezer ingegaan.

Over die frituurpan gesproken. Ik kreeg er erg veel vragen over via Instagram. Het is deze: Japanse Frituurpan.

Japanse frituurpan

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Kroketten in alle soorten en maten →

Toegegeven: ik moest even een drempel over, maar toen ik eenmaal was begonnen maakte ik de lekkerste kroketten.

Champignonkroket: lijkt vega, maar is het niet →

In deze champignonkroket zitten niet alleen champignons, maar ook allerlei andere paddenstoelen. Geurt heerlijk, smaakt fantastisch

Iedereen lust dit: aardappelkroketjes →

Is er iemand en Nederland waarbij aardappelkroketjes niet op de kersttafel staan?

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.